Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet tror på gjennombrudd

Kriminalpolitiet kan stå foran en oppklaring av våpentyveriet utenfor Fredrikstad, som er satt direkte i forbindelse med drapet på drosjesjåfør Thomas Knutsen (24). Etterforskerne startet seint i går kveld avhøret av 21-åringen som er siktet både i tyveri- og drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at 22-åringen nå nærmest er klistret til våpentyveriet natt til 24. januar på fotokonfrontasjoner. Han er plukket ut to ganger. Dette har skjedd etter at et vitne er blitt forelagt en rekke bilder av forskjellige mennesker.

Blant flere bilder var også foto av 22-åringen, og begge gangene ble 22-åringen plukket ut med sikkerhet.

Avhør i natt

Fotokonfrontasjonen ble foretatt overfor et vitne, som merket seg to menn som var i våpenforretningen 23. januar. Politiet mener dette var en rekognoseringstur - forut for tyveriet natt til 24. januar. 21-åringen er mistenkt for å ha vært med 22-åringen.

Drosjesjåfør Thomas Knutsen ble drept natt til 27. januar.

Avhøret av 21-åringen, som pågikk utover natta, kan bli helt avgjørende for oppklaringen av hele sakskomplekset. Seint i går kveld var det første gang han ble konfrontert med drapssiktelsen formelt i politiavhør.
Mannens forsvarer, advokat Sigmund Øien, sier til Dagbladet at han i går gjennomgikk saken med sin klient.

Nektet tidligere

- 21-åringen er villig til å forklare seg om alle sine bevegelser fra A til Å før våpentyveriet og til dagen etter at drapet på drosjesjåføren skjedde - og gjerne enda lenger fram i tid, om det er nødvendig, sier advokat Øien.

21-åringen har vært avhørt om våpentyveriet før, men har da nektet enhver befatning med både tyveriet og det stjålne våpenet, som ble avbildet i forbindelse med at hans 22-årige medsiktede sto fram i Dagbladet og fortalte om sine bevegelser rundt drapstidspunktet.
Advokat Øien bekrefter at hans klient tidligere er avhørt om våpentyveriet, men har nektet skyld.

Nekter

- Dette tyveret kan nok komme opp igjen under avhøret i drapssaken, sier forsvareren, som ikke vil foregripe begivenhetenes gang.

Advokat Morten Kjensli, som forsvarer 22-åringen, sier til Dagbladet at hans klient ble avhørt på nytt i går.

- Han nekter fortsatt enhver befatning både med drapet og våpentyveriet, sier forsvareren.
120- 130 personer er avhørt som vitner. En rekke avhør gjenstår i denne meget omfattende drapsjakten. Det er ikke ventet flere pågripelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media