Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet tror på Jan Helge

KRISTIANSAND (Dagbladet): På grunn av detaljer fra avhørene, skal etterforskerne ha begynt å tvile på om drapssiktede Jan Helge Andersen (19) deltok aktivt i mishandlingene av småjentene før drapene 19. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kjenner til at etterforskningen de siste dagene har ført til at stadig flere momenter utpeker Viggo Kristiansen (21) som hovedmannen under overgrepene.

De nye opplysningene betyr at medsiktede, Jan Helge Andersen (19), har gitt en forklaring som støttes opp av objektive funn. Det kan være snakk om at Andersen faktisk kan bevise at han ikke deltok i sexmisbruket. I alle fall kan han komme i straffansvar for medvirkning til voldtekter fordi han ikke grep inn.

Kriminalsjef Arne Pedersen sier til Dagbladet at det foreløpig ikke er aktuelt å endre siktelsene før man har gjennomgått etterforskningsmaterialet nøyere. Både Kristiansen og Andersen er siktet for å ha voldtatt og drept småjentene.

- Truet til drap

Jan Helge Andersen har tilstått at han drepte Stine Sofie Sørstrønen, men hevder at han ble truet til å gjøre det av Viggo Kristiansen.

Andersen har hele tida blånektet for å ha misbrukt jentene seksuelt. Han hevder at han ikke har hatt lyster som kunne gjøre det mulig for ham å begå slike sexovergrep.

Siste avhør?

I dag får Jan Helge Andersen møte sine nærmeste, for første gang siden han ble arrestert for nøyaktig 14 dager siden. Møtet vil finne sted på politihuset i Kristiansand. Deretter er det planlagt et oppsummeringsavhør av Andersen.

- Begge foreldrene vil være til stede på møtet. Jeg vil holde meg i nærheten, men skal ikke være med. På grunn av brev- og besøksforbudet skal polititjenestemenn også være til stede, sier 19-åringens forsvarer, advokat Ben Fegran.

Kriminalsjef Arne Pedersen opplyser at dagens avhør kan bli ett av de siste på lang tid.

- 19-åringen har avgitt en svært komplett forklaring. Men det kan bli aktuelt å ta opp igjen ting med ham dersom den siktede 21-åringen også vil forklare seg, sier Pedersen.

MISBRUKTE IKKE? Etterforskerne har begynt å tvile på at Jan Helge Andersen deltok aktivt i mishandlingen av småjentene i Baneheia før drapene.