Politiet tror på oppklaring

Mener åstedsgranskingen vil avsløre årsaken til dødsbrannen på Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I en fersk pressemelding fra Romerike politidistrikt heter det at «politiet regner med at åstedsundersøkelsene kan gi forklaring på hva som forårsaket brannen».

Ved 05.30-tida natt til søndag brøt det ut en eksplosiv brann i en blomsterbutikk i Storgata på Lillestrøm.

Venter på obduksjonsrapport

Eksplosjonen var så kraftig at glass ble blåst hele 60 meter unna. En mann ble funnet omkommet.

- Her er det omstendigheter som tyder på at det er en kriminell handling som ligger bak, uttalte politiadvokat Tom Danielson i helga.

Den omkomne er sendt til obduksjon, men er ikke identifisert.

«Foreløpige resultater fra obduksjonen av den omkomne er ventet på slutten av dagen eller i morgen (...) Arbeidet med å identifisere personen som ble funnet omkommet fortsetter i dag,» heter det i pressemeldingen fra politiet.

- Mordbrann

STORE SKADER: DEn eksplosjonsartede brannen i Storgata på Lillestrøm i helga forårsaket store ødeleggelser. En person er funnet omkommet. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/JONAS RYGH
STORE SKADER: DEn eksplosjonsartede brannen i Storgata på Lillestrøm i helga forårsaket store ødeleggelser. En person er funnet omkommet. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/JONAS RYGH Vis mer

Til nå har politiet kun kommet i kontakt med den ene av to innehaverne av Interflora-butikken på Lillestrøm. Den andre, Kay Eddie Roodal, er savnet etter brannen.

Broren Kim André Roodal (42) sier til Dagbladet at han frykter noe kriminelt har tilstøtt hans bror.

- Jeg frykter det når politiet har sagt til oss at det er en mordbrann, sier Roodal.

Av hensyn til den videre etterforskningen vil politiet ikke kunne gi opplysninger om hva årsaken til brannen er før vitneavhørene er avsluttet, heter det i pressemeldingen.

Ved 11.15-tida i formiddag skal en spesialtrent hund fra Kripos ha funnet spor av eksplosiver i brannruinene, melder rb.no.

Mannskaper fra Kripos og Romerike polidistrikt har ifølge avisas reportere på stedet båret ut poser med gjenstander fra lokalene.

Politiadvokat Tom Danielson sier, ifølge Romerikes Blad, at politiet har sikret spor på åstedet som gjør dem sikre på at det ligger noe kriminelt bak den eksplosjonsartede dødsbrannen.

Politiet tror på oppklaring
STORE SKADER: DEn eksplosjonsartede brannen i Storgata på Lillestrøm i helga forårsaket store ødeleggelser. En person er funnet omkommet.