Politiet tror på rask oppklaring

LARVIK/OSLO (Dagbladet :på nettet): Politiet tror det er et tidsspørsmål før Kristin Juel Johannessens drapsmann blir tatt. I kveld fortsatte klappjakten på den ukjente unggutten på en cross-motorsykkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 år gamle Kristin ble funnet kvalt fredag kveld. I dag avsluttet teknikere fra Kripos undersøkelsene i det lille skogholtet ved riksvei 304, mellom Sandefjord og Larvik.

- De er ferdige med den foreløpige åstedsgranskingen, og vi har flere interessante funn, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie til Dagbladet :på nettet.

Etterlyst

500 tips har kommet inn til etterforskerne. Minst 50 vitner er hittil avhørt, blant dem flere mopedister i området.

I kveld hadde gutten på cross-motorsykkelen fortsatt ikke meldt seg. Det styrker politiets teori om at han er drapsmannen.

Gutten kan vanskelig ha unngått å få med seg etterlysningen av seg selv i alle riksdekkende aviser og tv-stasjoner.

- Men det kan godt hende at vedkommende er på ferie eller av andre årsaker ikke vet at han er etterlyst, sier Nissen-Sollie.

Politiet hevder de ennå ikke har noen navngitte mistenkte i drapssaken.

- Jeg synes vi har kommet godt i gang med etterforskningen, men vi har ikke fått noe gjennombrudd, sier Nissen-Sollie.

Gutten er på videobånd?

I dag ble også videobånd fra alle bensinstasjonene i distriktet innhentet. Gutten på cross-motorsykkelen kan finnes på opptak fra overvåkingskameraene.

- Vi ønsker fremdeles tips, både om mopedføreren og om andre ting, sier Nissen-Sollie.

Den foreløpige obduksjonsrapporten ble ferdig i dag, men politiet vil ikke fortelle om 12-åringen ble sexmisbrukt i forbindelse med drapet.