Politiet tror på rask oppklaring

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet regner med å pågripe den bestialske dobbeltmorderen i løpet av et døgn eller to. I går ettermiddag og kveld ble en drapsdømt mann i 40-åra avhørt i flere timer. Etterforskerne prøver å finne ut hva han gjorde i Baneheia på tida da Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld opplyste Kristiansand-politiet at verken den drapsdømte eller andre personer er siktet eller mistenkt for drapene.

- Alle vi har avhørt det siste døgnet har hatt status som vitner, opplyser politiinspektør Magnus Andreassen.

Narkotikamiljø

Etterforskerne i Kristiansand tror de er i ferd med å sirkle inn drapsmannen: - Vi har veldig gode informasjoner vi jobber ut fra. Jeg har svært god tro på en rask oppklaring, proklamerer kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt. Politiet tror at mannen er lokalkjent. Etterforskningen har det siste døgnet vært rettet mot Kristiansands narkotikamiljø.

Dagbladet kjenner til at politiet først valgte å ta grundige avhør av den drapsdømtes omgangskrets før tre sivilkledde politifolk klokka 14.00 i går troppet opp på hans arbeidsplass og tok ham med til avhør på politikammeret.

Politiet har spor

På bakgrunn av opplysninger fra omgangskretsen ble mannen, som tidligere er dømt for knivdrap, konfrontert med en rekke observasjoner i det aktuelle tidsrommet da jentene ble drept fredag kveld. Etterforskerne hadde på forhånd vært spesielt interessert i å få opplysninger om hans sinnstilstand og ikke minst hans bevegelser i Baneheia. Kriminalsjef Arne Pedersen opplyser at politiet de siste dagene har fått flere tips på den drapsdømte.

- Ja, han inngår i flere av de drøyt 400 tipsene politiet har fått i saken, bekrefter Pedersen. - Vi har en del observasjoner som vi vurderer som sikre, opplyser han.

Forsinket obduksjon

Politiet hadde håp om at de i går skulle få den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt. Kriminalsjef Arne Pedersen forklarer forsinkelsen med at obdusentene står overfor en særdeles vanskelig jobb. - De bruker selvsagt all den tid de trenger på en slik alvorlig oppgave, sier Pedersen.

Likevel blir det understreket at etterforskerne allerede har fått opplysninger fra obduksjonen. Dette er sannsynligvis med i politiets vurdering om at saken snart blir løst.

Politiet vil ikke bekrefte om drapsvåpenet er funnet. Derimot kommer kriminalsjef Pedersen med følgende kryptiske uttalelse: - Hvis det skulle være et drapsvåpen, da.

I går ettermiddag ble derimot rundt 100 Røde Kors-mannskaper utkommandert til å gjennomføre ny manngard i området rundt drapsstedet.

STATUS SOM VITNE: Den 42 år gamle drapsdømte mannen fra Kristiansand blir her hentet av politiet på arbeidsplassen.