Politiet tror rasisme var motivet for Heimdal-drapet

Mahmed Jamal Shirwac (46) ble skutt med minst fem skudd.

SKUTT OG DREPT: Mahmed Jamal Shirwac (46) ble natt til 23. august funnet skutt i bilen sin, som sto parkert på Ringvålveien på Heimdal. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
SKUTT OG DREPT: Mahmed Jamal Shirwac (46) ble natt til 23. august funnet skutt i bilen sin, som sto parkert på Ringvålveien på Heimdal. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet mener småbarnsfaren Mahmed Jamal Shirwac (46) ble skutt med minst fem skudd fordi han var mørkhudet.

Shirwac som opprinnelig er fra Somalia, ble funnet drept med skytevåpen fra kloss hold natt til 23. august på Heimdal sør for Trondheim. Norsk-somalieren skal ha kjørt piratdrosje da han ble tatt av dage med fem skudd i bilen sin.

For første gang velger politiet nå å uttale seg om hva de mener var motivet bak drapet. Ugjerningen, som har vært beskrevet som en ren likvidering, skal ha vært rasistisk motivert, skriver Adresseavisen.

- Vi har ingen opplysninger som tilsier at avdøde og siktede hadde kjennskap til hverandre forut for denne kvelden. Politiets oppfatning er at drapet var rasistisk motivert, og at avdøde var et tilfeldig offer som var på feil sted til feil tid, sier politiadvokat Heidi Melø ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Dersom det viser seg at rasismepåstanden stemmer, kan dette være et straffskjerpende moment når rettssaken kommer opp i april. Melø sier hun ikke kan utdype hvorfor politiet mener motivet var rasistisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer