<strong>VANSKELIG SØK:</strong> Dårlig vær gjør søkene utfordrende. Signaler i et ras kan stamme fra de fire savnede mennene. Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix
VANSKELIG SØK: Dårlig vær gjør søkene utfordrende. Signaler i et ras kan stamme fra de fire savnede mennene. Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix Vis mer

Politiet tror signaler i ras stammer fra savnede fjellfolk

Men innstiller leteaksjonen på grunn av voldsomt uvær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet holdt i ettermiddag en pressebrief på stedet der leteaksjonen etter fire savnede menn i Sunndalsfjella koordineres. Ifølge politiet er ble det i dag funnet signal etter de fire savnede i et ras.

- Politiet føler seg sikre på at signalet er fra de savnede mennene. Det er snakk om flere signaler, opplyser innsatsleder Espen Bakk ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Adressa.

Signalene stammer fra flere skredsøkere, opplyser politiet.

- Det er veldig positivt at vi nå ser ut til å ha lokalisert dem. Så får vi håpe at de er i god behold. Skredsøkere sender ut signaler uansett, ikke bare når de blir tatt av ras. De kan ha gravd seg ned og vi har fortsatt håp, sier pressetalsmann for leteaksjonen, lensmann Arnfinn Fuglevåg, til Dagbladet.

Innstilt på grunn av været Dårlig vær i Sunndalsfjella i Møre og Romsdal gjør letearbeidet vanskelig. Værforholdene og skredfaren gjør at verken redningsmannskaper gjør at verken redningsmannskaper ikke kan gå inn i området i dag.

- Skredfaren er alt for stor til at det er tilrådelig, sier lensmann Fuglevåg til Dagbladet.

- Beslutningen som nå er tatt av politimesteren, er at det ikke går inn bakkemannskaper i dag. Det blir heller ikke noe forsøk på å få helikopter inn. Været og skredforholdene er så ekstreme at de ikke tør å gå inn med helikopter. Redningsaksjonen er innstilt inntil videre, sier han til VG.

Termisk kamera Redningsmannskapene håper på minusgrader utover natten, slik at snøen stabiliserer seg og skredfaren blir mindre.

Tidligere i dag sa politiet at et mindre helikopter skulles endes over området og ta seg så langt ned mot bakken som mulig for å verifisere signalene.

<strong>KREVENDE:</strong> Redningsmannskaper fra alpin redningsgruppe deltar i søket etter fire menn som er savnet i Sunndalsfjella. Dårlig vær i området gjør letingen utfordrende. Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix
KREVENDE: Redningsmannskaper fra alpin redningsgruppe deltar i søket etter fire menn som er savnet i Sunndalsfjella. Dårlig vær i området gjør letingen utfordrende. Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix Vis mer

Redningsmannskapene håpet at et termisk kamera også kunne lokalisere hvor eventuelle personer befinner seg, Skredeksperter vil også kunne få bedre oversikt over skredfaren fra lufta.

- Bakkemannskapene står klare til å ta seg til stedet når det anses sikkert nok, sa Fuglevåg - før det altså nå kommer kontrabeskjed, om at søket er innstilt inntil videre.

Var på fjelltur Det var i 17-tida i går at de fire personene ble meldt savnet i fjellet. De var på fjelltur ved toppen Litjskjorta på 1552 høyde da de ble meldt savnet.

To andre fra gruppa hadde tatt seg ned fra fjellet, mens de fire andre skulle videre til Frusalhalsen. De savnede skulle møte turkameratene på Brandstad på cirka 200 meters høyde i 15-tida i går, men dukket aldri opp.

Store ressurser er satt i sving i letingen etter de fire mennenene som beskrives som svært erfarne fjellfolk.

<strong>LETER:</strong> Et Sea King helikopter er satt inn i søket etter fire menn som er savnet i Sunndalsfjella. Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix
LETER: Et Sea King helikopter er satt inn i søket etter fire menn som er savnet i Sunndalsfjella. Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer