Politiet tror siktet drepte før han tente på huset

Er siktet for drap på samboeren sin i forbindelse med en husbrann i Orkdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Orkdal tror mannen som er siktet for drap på samboeren sin i forbindelse med en husbrann i Orkdal, drepte kvinnen før han tente på huset.

- Vi mener den omkomne ikke døde på grunn av brannen, sier lensmann Elisabeth Nermoen ved Orkdal lensmannskontor til Adresseavisen.

Det var 46 år gamle Hege Opøien som ble funnet død i ruinene av det nedbrente huset i Orkanger i Sør-Trøndelag lørdag morgen. Hennes 41 år gamle samboer ble pågrepet rundt midnatt natt til søndag og er siktet for forsettlig drap.

Politiet har ikke ønsket å utdype bakgrunnen for siktelsen utover at den bygger på funn og opplysninger som har kommet fram i avhør.

Drap - Vi har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, men ønsker ikke å si noe om innholdet i den ennå, sa politiadvokat Kornelia Lykke i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB mandag ettermiddag.

Til Adresseavisen sier imidlertid lensmann Nermoen at politiet mener de står overfor et drap:

- Det ligger i ordene at vi mener dette er et drap, sier Nermoen og bekrefter at det er opplysninger fra obduksjonen som gjorde at politiet fattet mistanke.

Etterforskningen fortsatte mandag med vitneavhør samt videre tekniske undersøkelser på branntomta.

Ulovlig opphold Brannen i Orkanger ble varslet ved sjutiden lørdag morgen. Mannen og de to barna på fem og åtte år hadde klart å komme seg ut av den brennende boligen. Den siktede 41-åringen hevder han ikke rakk å varsle samboeren før brannen utviklet seg, og nekter derfor straffskyld.

Ifølge avisa Sør-Trøndelag kommer den siktede mannen opprinnelig fra Marokko. Han kom til Norge i 2000 og har siden oppholdt seg ulovlig i landet. Han søkte om asyl, men oppga feil nasjonalitet og fikk endelig avslag i 2004, skriver avisa.

Den nå avdøde kvinnen møtte ham i 2001, og lokalpolitikerne i Orkdal engasjerte seg etter hvert i kampen for at barna deres skulle få vokse opp sammen med både mor og far.

(NTB)