APETYVERI: Fem aper, to keisertamariner og tre bomullstopptamariner ble stjålet fra Blackpool Zoo i Storbritannia tirsdag kveld. Foto: Blackpool Zoo
APETYVERI: Fem aper, to keisertamariner og tre bomullstopptamariner ble stjålet fra Blackpool Zoo i Storbritannia tirsdag kveld. Foto: Blackpool ZooVis mer

Politiet tror tyvene visste hvilke aper de skulle stjele

Fire av fem stjålne aper fra Blackpool Zoo er nå funnet av politiet. Baby-ape er fremdeles borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire av de fem sjeldne apekattene som ble stjålet under det politiet regner som et «målrettet» innbrudd ved Blackpool Zoo i Lancashire i Storbritannia tirsdag kveld er nå kommet til rette, melder BBC.

Direktør Darren Webster i dyrehagen uttalte til BBC tidligere denne uka at personellet i Blackpool Zoo var «ekstremt lei seg» etter apetyveriet.

I tillegg til to hanndyr av arten keisertamarin, ble tre aper av den meget utrydningstuede arten bomullstopptamarin ble stjålet - to hunner og en baby.

- Lei oss - Vi er svært lettet over at fire av de fem apene er funnet i god behold, men er lei oss over at bomullstopptamarin-babyen ikke er funnet, sier pattedyrsjef Charlotte Pennie i Blackpool Zoo i en pressemelding.

Ifølge Wikipedia er bomullstopptamarinen en utrydningstruet vestape som opprinnelig har tilhold i området fra Costa Rica til Colombia i Sør-Amerika. I dag finnes den i vill tilstand bare i Colombias nordligste skogsområder. Det antas å være rundt 3000 eksemplarer igjen av arten, som også er representert i Kristiansand Dyrepark.

Bommullstopptamarinen blir om lag 40 centimeter lang, og veier noe under 500 gram.

Ifølge politiet i Lancashire, ble de fire stjålne apene funnet fredag kveld på en dørstokk i Brighouse, West Yorkshire etter tips fra publikum.

Apene er blitt undersøkt og er nå gjenforent med gruppa si i dyrehagen.

«Et marked for disse apene» - Jeg vil be enhver som har informasjon eller øyenvitner som har sett noe tirsdag kveld eller onsdag morgen om å melde seg, sier Steve Higgs i Blackpool-politiet.

Politiet opplyser at de har forespurt seg om de stjålne apene i flere europeiske land da det skal være «et marked for disse apene».

Apene kan gå for tusenvis av pund på det svarte markedet.

Tyvene må åpenbart ha visst hvor de sjeldne apene oppholdt seg i dyrehagen, og har kuttet et hull i et gjerde for å ta seg inn.

Lancashire-politiet sier at etterforskningen vil pågå med uforminsket styrke for å finne ut hvem som står bak apetyveriet.