Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet truer med å avskilte russebusser som spiller høy musikk i Oslo-området

Sendte melding til alle russebussjåførene i går.

HØY MUSIKK: Russen i Oslo, Asker og Bærum må nå roe seg ned i tettbebygd strøk. Planlagte og godkjente fester som russebusskåringer, som her fra Holmen i Asker i 2013, vil fortsatt være lov. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HØY MUSIKK: Russen i Oslo, Asker og Bærum må nå roe seg ned i tettbebygd strøk. Planlagte og godkjente fester som russebusskåringer, som her fra Holmen i Asker i 2013, vil fortsatt være lov. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «I løpet av helgen generelt, og natt til i dag spesielt, kom det inn vanvittig mange støyklager på musikkstøy fra russen. Enkelte nabolag har allerede mistet tålmodigheten. Sånn kan vi ikke ha det». 

Slik lyder innledningen på en melding politiet sendte ut mandag kveld til alle som er registrert som sjåfører på russebusser i Asker og Bærum, som Dagbladet har fått tilgang til. 

- Synd I meldingen skriver politiet at bruk av musikkanlegg som forstyrrer omgivelsene i tettbebygd strøk mellom klokka 23.00 og 06.00 er forbudt. Dersom russen ikke hører på advarselen, vil politiet sørge for at bussene parkeres og avskiltes. De ansvarlige vil også bli anmeldt. 

«Synd at det har blitt sånn allerede, men vi må respondere på befolkningens henvendelser», skriver Ole M. Jensen, leder for forebyggende enhet ved politiet i Asker og Bærum, i meldingen som Dagbladet har fått tilgang til.

Reglene vil også gjelde i Oslo. Operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt, som nå også inkluderer Asker og Bærum, bekrefter meldingen, overfor Dagbladet.

- Dette handler om at å tydelig forklare dem hva retningslinjene er. Russen må forholde seg til norsk lov, i likhet med alle andre, sier Iversen til Dagbladet. 

Mange klager I meldingen viser politiet til Straffelovens § 181 om å forstyrre ro og orden, og at konsekvensen vil være parkering og avskilting med hjemmel i politilovens § 7.

Politiet presiserer at det ikke spiller noen rolle om bussen ruller eller står stille, høy musikk i tettbebygd strøk er uansett forbudt. Ifølge politiet har det kommet inn flest klager fra området Fornebu/Snarøya, Eikeli og området ved Statoil/McDonalds i Asker.

- Meldingen er sendt ut for å forklare at de risikere at bussen blir avskiltet og parkert hvis de spiller utagerende høy musikk. Hovedårsaken til at vi gjør dette er klagene vi har fått, sier operasjonsleder Iversen til Dagbladet.

- Har det vært mye problemer med støy allerede?

- Ja, det er det ingen tvil om. Det har vært en del meldinger i helga, og natt til mandag var den verste så langt.

Dagbladet har vært i kontakt med russ i Asker og Bærum som er svært skuffet, og som mener «russetida nå er forbudt». Operasjonsleder Iversen ønsker ikke å kommentere den karakteristikken.

- Det får vedkommende stå for.

Bymiljøetaten i Oslo kommune har for øvrig nektet russebusser å parkere for å feste på flere parkeringsplasser i Maridalen og Sørkedalen, på grunn av klager på støy under fjorårets russefeiring, ifølge Nordre Aker Budstikke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!