Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet tviler på tilståelse etter drap i Oslo

Usikre på 33-åring bør varetektsfengsles.

TVILER PÅ TILSTÅELSE: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har ikke bestemt seg for om en 33 år gammel somalisk mann som er siktet for drap, skal framstilles for varetekt.
Foto: Geir Bølstad
TVILER PÅ TILSTÅELSE: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har ikke bestemt seg for om en 33 år gammel somalisk mann som er siktet for drap, skal framstilles for varetekt. Foto: Geir Bølstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet tviler på tilståelsen til en 33 år gammel somalisk mann etter drapet på Torshov i Oslo i forrige uke. Derfor er de usikre på om mannen bør varetektsfengsles. Den siktede 33-åringen tok selv kontakt med politiet et døgn etter drapet på den gambiske mannen i Østgaardsgate på Torshov onsdag kveld i forrige uke. Hans forklaring til etterforskerne har vært at han hadde befatning med drapet.

Offeret ble skutt i trappeoppgangen i den kommunale leiegården på en slik måte at politiet har brukt betegnelsen henrettelse. Likevel kjenner de ikke motivet for drapet. Etterforskerne har likevel stilt seg tvilende til 33-åringens tilståelse. I løpet av helgen er det gjort forsøk på kontrollere opplysningene som har kommet fram i avhør. - Vi har frist med å framstille mannen for varetektsfengsling i løpet av dagen, men har ennå ikke konkludert med hva vil skal gjøre. Det vil skje på et møte i ettermiddag, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til NTB mandag formiddag. Også identiteten til offeret har voldt politiet hodebry. De første opplysningene gikk ut på at han var 17 år gammel og fra Gambia. Nærere undersøkelser har ført til at politiet fremdeles tror mannens nasjonalitet stemmer, men alderen kan spenne fra 17 til 28 år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!