Politiet uenige om ansvar for Gardermoen

Politimesterne i Oslo og på Romerike vil begge ha Oslo lufthavn på Gardermoen innlemmet i sitt distrikt.

KRANGEL: Politiet på Romerike og i Oslo blir ikke enige om hvem som skal passe på Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KRANGEL: Politiet på Romerike og i Oslo blir ikke enige om hvem som skal passe på Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Oslo politidistrikt vil slå seg sammen med Romerike, vil Romerike politidistrikt slå seg sammen med Østfold og Follo. Men begge politidistriktene vil ha Gardermoen, skriver Romerikes Blad.

Hvor mange politidistrikter Norge vil få er ennå ikke avklart, men det vil bli langt færre enn dagens 27. Alle politidistriktene er bedt om å komme med en uttalelse om hvordan de ønsker at det nye Politi-Norge skal se ut. I høringssvaret fra Romerike går man inn for en samling mellom Follo-, Østfold og Romerike politidistrikt.

I høringssvaret fra Oslo går man inn for et nytt Stor-Oslo politidistrikt der politidistriktene Oslo, Asker og Bærum, Romerike og deler av Follo inngår. Samtidig gjør Oslo det klart at Oslo lufthavn bør være en del av det nye distriktet.

Politimester i Romerike politidistrikt, Bjørn Vandvik, mener det finnes gode argumenter for at hovedflyplassen følger Romerike.

- Det er naturlig at den som har ansvaret for Romerike også har ansvaret for Gardermoen. Vår foreslåtte strukturering vil også føre til at Rygge lufthavn, som også har betydelig utenlandstrafikk, vil høre inn under samme politidistrikt, sier Vandvik.

Oslo politidistrikt mener på sin side at hovedflyplassen av beredskapsmessige grunner bør være en del av et Stor-Oslo politidistrikt. De peker blant annet på at flyplassen er med på å øke terrortrusselen i det sentrale østlandsområdet, og på de mange VIP- og statsbesøkene som krever ekstra sikkerhetstiltak.
(NTB)