Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet undersøker bombeveske på politistasjonen

Ranerne satt politihelikopteret ut av spill.

POLITIET TAR SEG INN I BYGGET: En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran.
Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
POLITIET TAR SEG INN I BYGGET: En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran. Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||  (Dagbladet.no): En pengetransportsentral ble i morgentimene i dag ranet i Västberga utenfor Stockholm. Svenske TV4 får opplyst at politiet har mange spor etter ranerne.

- Vi har mange spor etter gjerningsmennene, både på åstedet og ved helikopteret, sier en polititalsmann til kanalen.

Heiste opp pengene
Ransalarmen gikk klokken 5.18 i morges. Ranerne landet på taket av bygget i helikopter.

- De slo seg inn gjennom et vindu og sprengte seg så vei videre inn i bygget, sier pressetalsmann Björn Engström ved stockholmspolitiet til Dagbladet.

Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til helikoptret.
Politiets egne helikoptre ble forhindret fra å ta opp jakten, da betjentene fryktet at området skulle bli sprengt i lufta.


- Det er funnet en veske, som vi mistenker inneholder en sprengladning. Bombeteknikere jobber med den akkurat nå, sier Towe Hägg ved stockholmspolitiet til Dagbladet.

Patruljen som skulle rykke ut i helikopteret fant veska, og blåste alarm.


Frykter eksplosjoner
Klokka 06.55 gikk politiets spesialstyrker inn for å gjennomsøke bygningen.

Ranerne brukte flere sprengladninger under sin aksjon, og politiet frykter at det skal være mer sprengstoff igjen i bygget. 

Det var flere ansatte på jobb da ranet skjedde, men ingen kom til skade.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye penger ranerne fikk med seg. Politiet går ut i fra at det skal være snakk om svært store beløp.

HELIKOPTERET FUNNET: Ranshelikopteret ble i 8-tiden i dag funnet tre mil nord fra verditransportsentralen i Västberga. Helikopteret ble stjålet tidligere i natt.  Foto: Björn Lockström
HELIKOPTERET FUNNET: Ranshelikopteret ble i 8-tiden i dag funnet tre mil nord fra verditransportsentralen i Västberga. Helikopteret ble stjålet tidligere i natt. Foto: Björn Lockström Vis mer

- Vi kan ikke si noe om hvor mye det er snakk om. Vi gjennomsøker bygget, men kan ikke si noe om hvor ranerne har vært, sier polititalskvinne Tove Hägg til Dagbladet.

Ifølge Expressen var ranerne så lenge som 20 minutter inne i lokalene.
Fant ranshelikopteret

Klokka 08.15, drøye tre timer etter ranet, er ranshelikoptret funnet nord for Stockholm, ifølge Aftonbladet.se.

Politiets pressetalsmann Kjell Lindgren bekrefter funnet at helikopteret ble funnet ved sjøen ved Skavlöten Arninge, omkring tre mil nord fra Västberga der ranet skjedde. 

- Nå jobber vi med å sende ut riksalarm og kontrollerer alle grenseoverganger, sier Lindgren til Aftonbladet.se.

Det svenske helikopterselskapet Roslagens bekreftet tidligere i dag at et av deres maskiner, en Bell 206 Jet Ranger, ble stjålet i løpet av natten.


SPERRET AV: Politet sperret veien ved Myttingen helikopterbase på Värmdö. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
SPERRET AV: Politet sperret veien ved Myttingen helikopterbase på Värmdö. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer
STOCKHOLM, SVERIGE 20090923.
En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran.
Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen.


Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
STOCKHOLM, SVERIGE 20090923. En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran. Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer
GODT ORGANISERT: En verditransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble i løpet av morgentimene i dag utsatt for et spektakulært ran. Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX
GODT ORGANISERT: En verditransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble i løpet av morgentimene i dag utsatt for et spektakulært ran. Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media