HOTELLET: Helge Solum Larsen, nestleder Venstre, er siktet for voldtekt av en 17 år gammel jente, etter et nachspiel på fylkesårsmøte for Rogaland Venstre. Foto: KENT SKIBSTAD
HOTELLET: Helge Solum Larsen, nestleder Venstre, er siktet for voldtekt av en 17 år gammel jente, etter et nachspiel på fylkesårsmøte for Rogaland Venstre. Foto: KENT SKIBSTADVis mer

Politiet undersøker hotellet nå

Leter etter spor som kan bidra i etterforskningen av den angivelige voldtekten av en 17 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAND (Dagbladet): Politiet er nå til stede på Ryfylke fjordhotell for å foreta en rekke tekniske undersøkelser i håp om å finne spor som kan lede dem videre i etterforskningen av den angivelige voldtekten av en 17 år gammel jente.

Det er stille på Ryfylke fjordhotell i dag, og ikke mange mennesker å se. I helga holdt hotellsjefen åpent hus for Rogaland Venstre sitt fylkesårsmøte. Nå er nesten de eneste gjestene på hotellet, som ligger sentralt plassert i den lille bygda Sand i Suldal kommune, kriminalteknikere fra Haugesund politidistrikt.

- Vi er i dag på plass for å finne rene kriminaltekniske spor, og bruker utstyr som kan avsløre fingeravtrykk og andre spor, sier politibetjent Johannes Simonsen til Dagbladet.

Sperret rommet Simonsen bekrefter at politiet har vært på stedet siden i 10-tida i dag morges, og at de har sperret av ett rom, som de har konsentrert seg om i etterforskningen, men politibetjenten vil ikke si noe om dette er rommet til den siktede i saken, tidligere nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen.

- Akkurat nå finkjemmer vi hotellet meter for meter, og beveger oss sakte, men sikkert mot bevis som kan lede oss videre, sier han.

Simonsen kan heller ikke si noe om sporene, men sier han mener det er dumt at anmeldelsen ikke kom inn før den gjorde.

- Det beste for oss hadde vært å fått beskjeden samme kveld som denne voldtekten skal ha foregått, sier han.

- Så det på TV-en Hotellsjefen var ikke klar over hva som skal ha foregått på hotellet hun og mannen hennes driver sammen, før hun så pressekonferansen på TV-en i går kveld.

OPPSLAG: Møtehallen i bakgrunnen, i avisstativet figurerer Helge Solum Larsen på forsidene av avisene. Foto: KENT SKIBSTAD
OPPSLAG: Møtehallen i bakgrunnen, i avisstativet figurerer Helge Solum Larsen på forsidene av avisene. Foto: KENT SKIBSTAD Vis mer

- Jeg skjønner ingenting. Hele konferansen gikk rolig for seg, og det var ingen tegn på at uvettig alkoholforbruk hos noen av deltakerne, sier hotellsjef, Tina Cosette Asbjørnsen.

- Sjokk Om lag 6-8 ansatte var på jobb lørdag, men hotellsjefen sier at ingen av de har fått beskjed om den angivelige voldtekten, heller ikke om morningen etter.

- Det kom som et sjokk både for de ansatte og for meg selv. Alt gikk som det pleier på disse konferansene, og dagen etter dette skal ha skjedd, fortsatte deltakerne på konferansen med nye møter. Vi plukket ikke opp at noe var feil, eller noe som ikke stemte, sier hun og legger til at hotellet har en restrektiv holdning til alkohol, og spør heller om leg om de er usikre på om noen er gamle nok, eller ikke.

Ifølge hotellsjefen bistår Ryfylke fjordhotell nå politiet i etterforskningen videre.

GRANSKER HOTELLET: Politibetjent Johannes Simonsen forteller at de i dag finkjemmer hotellet på jakt etter tekniske spor. Foto: KENT SKIBSTAD
GRANSKER HOTELLET: Politibetjent Johannes Simonsen forteller at de i dag finkjemmer hotellet på jakt etter tekniske spor. Foto: KENT SKIBSTAD Vis mer