Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet undersøker mystisk fotspor

Utsatte offentliggjøring av drapet på Galina Sandeva på grunn av arbeid med å sikre spor fra åstedet.

 ETTERFORSKES:  Politiet har tatt avstøpning av et fotspor på åstedet der den bulgarske sexarbeideren, Galina Sandeva, ble funnet drept.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
ETTERFORSKES: Politiet har tatt avstøpning av et fotspor på åstedet der den bulgarske sexarbeideren, Galina Sandeva, ble funnet drept. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag ettermiddag fant politiet Galina Sandeva død i sin egen bil på Bispekaia i Oslo

Funnet, som nå etterforskes som drap, ble ikke meldt til pressen før seks timer senere, noe politiinspektør Grete Lien Metlid tilskriver arbeidet med å sikre åstedet.

-  Arbeidet med å sikre spor fra åstedet var vanskelig. Derfor ventet politiet med å offentliggjøre etterforskningen, sier Metlid.

Etterforsker mulig drap Fredag ettermiddag var Dagbladet på åstedet, der det blant annet er tatt avstøpning av et fotavtrykk som politiet etterforsker i forbindelse med drapet på Sandeva.

Sandeva var sexarbeider og jobbet fra bilen sin før hun døde.

Det var ingen kjente trusler mot henne, og politiet undersøker om hun kan ha blitt drept av en sexkunde.

- Det kan også være andre motiv eller årsakssammenhenger, sier Metlid.

- Mer utsatt for vold Astrid Renland i Pion, en interesseorganisasjon for sexarbeid, sier det har blitt farligere å være sexarbeider i Norge etter innføringen av den såkalte sexkjøpsloven, som kriminaliserte sexarbeid.

- Sexarbeidere er mer utsatt for vold nå. De blir sett på som enkle ofre. Gjerningsmennene vet at de ofte ikke tør å anmelde, sier Renland til Dagbladet.

Funnet av venninner Galina Sandeva ble funnet død av venninner som var ute og lette etter henne, fordi hun var borte fra miljøet. De fant henne død på parkeringsplassen på Bispekaia og politiet ble varslet. 

Siste sikre observasjon av henne er ved Stena Line-kaia noen få hundre meter fra åstedet, ved 20.30 tiden onsdag. 

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett Galina Sandeva fra onsdag kveld, og at personer som var i området Bispekaia onsdag 16. desember og 17. desember tar kontakt.

Politiet beskriver drapet som brutalt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media