FORSVANT: Therese Johannessen som forsvant fra Fjell i Drammen i 1988.
FORSVANT: Therese Johannessen som forsvant fra Fjell i Drammen i 1988.Vis mer

Politiet undersøker nytt tips i Therese-saken

Forsvant fra Fjell i Drammen i 1988.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet undersøker et nytt tips om hva som skjedde med ni år gamle Therese Johannessen som forsvant fra Fjell i Drammen i 1988.

Tipset skal gå ut på at niåringen ble bortført og drept, skriver NRK. Saken ble strafferettslig foreldet 3. juli i år, men politiet foretar likevel nye etterforskningsskritt i saken. En person som hevder å vite at jenta ble drept, skal ha sagt seg villig til å påvise hvor levningene er gjemt.

Politiadvokat Jarle Vist sier politiet er i ferd med å undersøke tipset ved å snakke med flere personer. Et annet politidistrikt som også tidligere har vært inne i saken, er kontaktet på nytt.

Det nye tipset er oversendt politiet fra advokat Fridtjof Feydt, som bistår Thereses mor, Inger-Lise Johannessen. Han sier det er kommet mange tips, men at dette var så spesielt at han mente politiet burde se nærmere på det.

Også et annet tips om at Therese ble bortført til Pakistan skal være blant sporene politiet ser på for tiden.

På slutten av 1990-tallet tilsto Sture Bergwall, da kjent som Thomas Quick, at han hadde drept den norske niåringen. Han ble dømt for drapet, men ingen bevis knyttet ham til drapet, og han trakk senere tilståelsen. I 20011 frafalt svensk påtalemyndighet tiltalen mot ham.

(NTB)