Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet undersøker om sjalusi kan være motivet i drapssak

Den savnede mannen dro selv til huset til samboerparet, hvor han skal ha blitt drept. Politiet undersøker om motivet er sjalusi.

LIKET IKKE FUNNET: Mannen ble drept lørdag kveld eller natt til søndag, mener politiet. De har fortsatt ikke funnet liket, men den drapssiktede har sagt seg villig til å vise politiet hvor han ligger. F.v. Politiadvokat Kåre Kalvå og konstituert lensmann Ola Fallang. Foto: Truls Grande
LIKET IKKE FUNNET: Mannen ble drept lørdag kveld eller natt til søndag, mener politiet. De har fortsatt ikke funnet liket, men den drapssiktede har sagt seg villig til å vise politiet hvor han ligger. F.v. Politiadvokat Kåre Kalvå og konstituert lensmann Ola Fallang. Foto: Truls Grande Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) En mann i 30-åra fra Aurskog har i avhør erkjent drapet på en savnet mann i slutten av 40-åra i Aurskog. Han sier han var i en situasjon hvor det ble utøvd vold.

- Vi mener den savnede mannen ble drept lørdag kveld eller natt til søndag i boligen til siktede. Siktede har forklart i avhør at han utførte drapshandlingen, men han erkjenner ikke straffskyld, sier politiadvokat Kåre Kalvø ved Romerike politidistrikt på en pressekonferanse i kveld.

Liket av den savnede mannen er så langt ikke funnet, men siktede har sagt seg villig til å vise liket til politiet.

- Mannen vil bli siktet for forsettelig drap. Vi kan ikke gå inn på hvordan mannen ble drept, sier Kalvø.

Politiet forteller at den savnede mannen oppsøkte boligen til den siktede på eget initiativ. De vil ikke gå nærmere inn på hvorfor han dro til boligen, men forteller at politiet undersøker om sjalusi kan være en medvirkende årsak.

Den drepte har tidligere vært gift med den siktedes samboer, en kvinne i 30-årene.

Hun er også siktet i saken, men siktelsen lyder på legemsbeskadigelse, opplyste politiet på Romerike på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Det er uklart hvilken rolle hun har spilt i voldsepisoden som endte med døden.

- Foreløpig ser det ut til å være forsettelig drap, sier Kalvø.

Tidligere voldsepisoderDen siktede har tidligere utøvd grov vold mot den savnede mannen 11. februar. Derfor føler politiet seg sikre på at det nå har skjedd en drapshandling, selv om de ikke har funnet liket ennå.

Også en kvinne i 30-årene er siktet i saken. Hun er samboer av den andre siktede.

- Kvinnen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse, men denne siktelsen kan bli utvidet, sier Kalvå. Kvinnen skal også ha vært tilstede under den forrige voldsepisoden.

- Kun små marginer gjorde at mannen ikke døde under forrige voldshandling. Denne er kvinnen ikke siktet for, sier Kalvø.

Meldt savnet lørdagPolitiet vil verken avkrefte eller bekrefte at liket av den savnede mannen skal befinne seg i Sverige, slik siktedes forsvarer har forklart.

Saken startet med en savnetmelding fra lørdag.

- Politiet satte i gang etterforskning og kom etter hvert frem til et mulig åsted, sier politiadvokat Kåre Kalvø.

De siktede er i svært liten utstrekning kjenninger av politiet, ifølge Kalvø.

- Politiet har startet en rundspørring i hus rundt åstedet og vil fortsette dette arbeidet, sier lensmann Ola Fallang.

Kun savnede og de to siktede var i huset da drapet skal ha skjedd, mener politiet.

AVSPERRET: Her bor paret som er siktet i saken. Foto: Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
AVSPERRET: Her bor paret som er siktet i saken. Foto: Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!