ANTAS DREPT: Per Vålnes har vært savnet siden 1. desember i fjor. Politiet har siktet hans samboer. Foto: PRIVAT
ANTAS DREPT: Per Vålnes har vært savnet siden 1. desember i fjor. Politiet har siktet hans samboer. Foto: PRIVATVis mer

Politiet undersøker tekstmeldinger fra Vålnes' mobil

Vil finne ut hvem som sendte tekstmeldingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror Per Vålnes ble drept etter sin egen 50-årsdagsfeiring 26. november i fjor. Først fem dager senere, 1. desember, meldte den nå drapssiktede samboeren ham savnet, skriver Nordlys.

I mellomtiden er det imidlertid sendt flere sms-er fra Vålnes? telefon. Hvem som sendte disse sms-ene, er imidlertid ett av flere spørsmål politiet nå søker å finne svar på.

- Det er korrekt at det var trafikk på telefonen til Vålnes i et tidsrom der vi ikke har full oversikt over hvor han befant seg. Og det er det tidsrommet dere refererer til, sier regionlensmann Andreas Nilsen til Nordlys.

Vet ikke hvem som har sendt dem Han bekrefter at politiet ikke vet hvem som har sendt tekstmeldingene.

- Vi kan ikke vite om det er Vålnes som har sendt sms-ene, men vi kan heller ikke utelukke det, sier Nilsen. Politiet kjenner imidlertid til innholdet i meldingene.

- Vi er kjent med innholdet, men vi kan ikke kommentere hva det går ut på.

- Har dere avhørt personene som mottok sms-ene?

- Det er en del av etterforskningen, og det ønsker vi ikke å kommentere.

Ingen aktivitet på PC Mens det altså har vært trafikk på mobiltelefonen til Vålnes i dagene etter bursdagsfesten, har det ikke vært aktivitet på datamaskinen hans. Det til tross for at Vålnes? samboer har forklart at 50-åringen ikke følte seg bra etter festen, og at han oppholdt seg mye i studioet han hadde innredet i et hus på gården. Det var her PC-en hans sto.