- Politiet uskyldig i gjengkrigen

Kriminalsjef Roger Andresen bekrefter at han kjenner rapporten som utpeker en politimann, for å ha provosert fram gjengproblemer. Han vil ikke si noe om hva politiet har gjort med den, men avviser at gjengkrigen er politiets skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag avviste Roger Andresen at han og ledelsen ved Oslo politidistrikt ser bort fra de uhyrlige påstandene i politirapporten mot tjenestemannen.

- Jeg kan bekrefte påstandene og at jeg som kriminalsjef har fått opplysningene, sier kriminalsjef Roger Andresen.

Men han vil ikke si noe om hva ledelsen ved Oslo politidistrikt har gjort med saken.

- Hva vi gjør internt i politiet med slike forhold kommenterer jeg ikke, sier Andresen.

- Hvorfor har ikke politimannen som blir beskyldt for å framprovosert gjengbråk blitt gjort kjent med påstandene, som en annen politimann har ført i pennen?

- Jeg kan ikke si grunnen til at tjenestemannen ikke har fått vite om saken, sier Roger Andresen.

Etter at Dagbladet fortalte om politirapporten, forsøkte politiet først å avvise at det eksisterte noen rapporten.

Dagbladet har tilgang til dokument 9.2 nummer 97011/2000 fra Oslo politidistrikt, datert mandag 27. november 2000.

En politirapport hvor en betrodd tjenestemann blir utpekt som provokatør og for å ha presset fram gjengbråk i Oslo.

- Ser du bort i fra rapporten og mener du som kriminalsjef at opplysningene er uinteressant?

- Nei, det gjør vi ikke. Jeg kan bekrefte at påstandene er der. Hva vi gjør med dette kommenterer vi ikke, sier Roger Andresen.

Det var i går Dagbladet avdekket at det eksisterte en politirapport hvor en betrodd tjenestemann ved Oslo politidistrikt ble uthengt og utpekt for å ha provosert B-gjengen til bråk.

- Det er riktig at vi har opplysninger om at en politimann skal ha gjort noe dumt. Men det må ikke forstås dit hen at en politimann står bak gjengkrigen i Oslo, sier Andresen.

Han minner samtidig om at det har vært gjengkrig i Oslo mer eller mindre siden Romsåsdrapet i Oslo i 1988, hvor en ung pakistaner i gjengen «Killers» ble drept av medlemmer av gjengen «Young Guns»

- Vi har heller ikke hørt disse påstandene fra gjengene selv, om at det er noen politimann som har gjort dette. Gjengkrig er forøvrig ikke noe særnorsk fenomen. Dette skjer over hele Europa, sier Andresen.

ÅSTEDET: Det var her, ved Tøyensenteret, sentralt i Oslo, at en drosjesjåfør ble drept med flere skudd i et gjengoppgjør sist mandag kveld.Foto: SCANPIX