Politiet utelukker at John Edward Garner ble drept

Har funnet den sannsynlige dødsårsaken.

SEILER: John Edward Garner beskrives av venner som en usedvanlig dyktig seiler. Onsdag døde han da seilbåten hans eksploderte vest for St. Vincent. Foto: Caribbean Sailing Club (Garner)
SEILER: John Edward Garner beskrives av venner som en usedvanlig dyktig seiler. Onsdag døde han da seilbåten hans eksploderte vest for St. Vincent. Foto: Caribbean Sailing Club (Garner) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KINGSTOWN (Dagbladet):  63 år gamle Garner, som var britisk, men bosatt i Norge, ble funnet død i sjøen vest for øya St. Vincent onsdag ved siden av det brennende vraket av «Asante», og politiet har etterforsket dødsfallet som mistenkelig.

Dagbladet treffer politisjef Michael Charles ved hovedpolitistasjonen for den lille karibiske øystaten St. Vincent og Grenadinene i ettermiddag norsk tid. Han er i ferd med å ta familien på strandtur, men tar seg tid til å snakke.

Obdusert - Obduksjonen ble gjort i går. Den slår fast at dødsårsaken var slag mot hode og bein. Det kan ha blitt forårsaket av eksplosjonen. Så det er nå helt utelukket at det var snakk om et drap, sier Charles til Dagbladet.

- Så dere har konkludert med at dette var en ulykke?

- Ja absolutt. Mest sannsynlig var dette en gasseksplosjon, sier Charles.

Politiet mistenker at ulykka skjedde på grunn av en lekkasje i en gasstank om bord i båten.

Kjæresten i Norge Nasjonale og internasjonale medier, også Dagbladet, har tidligere meldt at politiet på den karibiske øya etterlyste den avdødes norske kjæreste internasjonalt. Dette er ikke riktig; de to var på seilferie sammen på St. Vincent og Grenadinene, men hun skal ha dratt hjem til Norge før yachtbrannen inntraff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.