SEILER: John Edward Garner beskrives av venner som en usedvanlig dyktig seiler. Onsdag døde han da seilbåten hans eksploderte vest for St. Vincent. Foto: Caribbean Sailing Club (Garner)
SEILER: John Edward Garner beskrives av venner som en usedvanlig dyktig seiler. Onsdag døde han da seilbåten hans eksploderte vest for St. Vincent. Foto: Caribbean Sailing Club (Garner)Vis mer

Politiet utelukker at John Edward Garner ble drept

Har funnet den sannsynlige dødsårsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINGSTOWN (Dagbladet):  63 år gamle Garner, som var britisk, men bosatt i Norge, ble funnet død i sjøen vest for øya St. Vincent onsdag ved siden av det brennende vraket av «Asante», og politiet har etterforsket dødsfallet som mistenkelig.

Dagbladet treffer politisjef Michael Charles ved hovedpolitistasjonen for den lille karibiske øystaten St. Vincent og Grenadinene i ettermiddag norsk tid. Han er i ferd med å ta familien på strandtur, men tar seg tid til å snakke.

Obdusert - Obduksjonen ble gjort i går. Den slår fast at dødsårsaken var slag mot hode og bein. Det kan ha blitt forårsaket av eksplosjonen. Så det er nå helt utelukket at det var snakk om et drap, sier Charles til Dagbladet.

- Så dere har konkludert med at dette var en ulykke?

- Ja absolutt. Mest sannsynlig var dette en gasseksplosjon, sier Charles.

Politiet mistenker at ulykka skjedde på grunn av en lekkasje i en gasstank om bord i båten.

Kjæresten i Norge Nasjonale og internasjonale medier, også Dagbladet, har tidligere meldt at politiet på den karibiske øya etterlyste den avdødes norske kjæreste internasjonalt. Dette er ikke riktig; de to var på seilferie sammen på St. Vincent og Grenadinene, men hun skal ha dratt hjem til Norge før yachtbrannen inntraff.

- Herr Garner kjørte sin kjæreste til flyplassen tirsdag. Hun tok Mystique Airlines til Barbados, og hun er tilbake i Norge. Også immigrasjonmyndighetene her har nå bekreftet at hun forlot øya, sier Charles.

UTELUKKER DRAP: Politisjef for St. Vincent og Grenadinene, Michael Charles, traff Dagbladet utenfor hovedpolitistasjonen i Kingstown i dag. Politiet utelukker nå at John Edward Garner ble drept. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
UTELUKKER DRAP: Politisjef for St. Vincent og Grenadinene, Michael Charles, traff Dagbladet utenfor hovedpolitistasjonen i Kingstown i dag. Politiet utelukker nå at John Edward Garner ble drept. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer