Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet utelukker ikke flere siktelser

Motivet for drapet på Håvard Pedersen (18) er fortsatt uklart for politiet.

KAN KOMME FLERE SIKTELSER: Etterforskningsleder Steffen Andreassen orienterte pressen utenfor politihuset i Vadsø tirsdag. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
KAN KOMME FLERE SIKTELSER: Etterforskningsleder Steffen Andreassen orienterte pressen utenfor politihuset i Vadsø tirsdag. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VADSØ (Dagbladet): Politiet vet fortsatt ikke hvorfor Håvard Pedersen (18) ble drept da han var på jobb lørdag kveld forrige uke.

Etterforskningsleder Steffen Andreassen holdt tirsdag pressebrifing utenfor politihuset i Vadsø.

- Vi kan ikke utelukke at det er flere som kan være involvert i en eventuell planlegging eller organisering av drapshandlingen. Vi utelukker ikke at det kan komme flere siktelser i saken, men vi er sikre på at den siktede personen utførte handlingen, sier Andreassen.

Gikk på samme skole

Politiet forteller at de etterforsker saken bredt og sier at de ikke ønsker å kommentere hvorvidt Håvard var et tilfeldig offer eller ikke.

- Vi ser etter motiv, hvorfor siktede oppsøkte ofre og utførte handlingen og om de har en relasjon. Så langt har vi ikke funnet noe, sier Andreassen og fortsetter:

- De er totalt ukjent for hverandre. De har gått på samme skole, de gikk i klasse over og under hverandre.

Ifølge politiet gikk de på Vadsø videregående skolen sammen, hvor Håvard Pedersen (18) gikk klassen over siktede.

- Siktede kom til Vadsø i august 2017. Før det bodde han på asylmottak i Alta i nesten ett år. Det er det siste skoleåret som er relevant i denne sammenhengen, sier Andreassen.

Gjennomført flere avhør

Politiet utelukker imidlertid ikke om det kommer mer informasjon på relasjonen mellom siktede og avdøde.

- Ti vitneavhør ble gjennomført i går, både av personer som kjenner til siktede og personer som var i nærheten av åstedet lørdag, sier Andreassen.

DREPT: Lørdag ble Håvard Pedersen drept på jobb. Foto: Privat
DREPT: Lørdag ble Håvard Pedersen drept på jobb. Foto: Privat Vis mer

Ifølge etterforskningslederen har politiet sikret en god del elektroniske spor, beslaglagt gjenstander og sjekket trafikkdata på siktede og fornærmedes mobiltelefon. Sistnevnte er også for å se om det kan tyde på at det var en relasjon mellom dem.

På spørsmål om de kan se drapshandlingen på overvåkningskamera, svarer etterforskningslederen har at de har «god kontroll på drapshandlingen».

- Samarbeidsvillig

Ifølge politiet forklarer den siktede 17-åringen seg og er samarbeidsvillig. Han har ikke erkjent seg skyldig etter siktelsen, og knytter ikke seg selv til det straffbare forholdet.

17-åringen, som er fra Afghanistan og var her på midlertidig opphold, ble varetektsfengslet mandag i to uker med brev- og besøksforbud, samt forbud mot å ha tilgang til aviser og kringkasting.

Afghaneren ble avhørt i går ettermiddag. Det vil bli gjennomført flere avhør av han tirsdag.

Hoppet i sjøen

Den siktede 17-åringen ble pågrepet søndag kveld etter en to og en halv times leteaksjon. Da den antatte gjerningsmannen ble funnet hoppet han i sjøen, og ble pågrepet i vannet.

Det knivliknende drapsvåpenet er ennå ikke funnet, til tross for mange søk. Drapshandlingen ble utført mens Håvard var på jobb på Coop Biggmix i sentrum av Vadsø.

Politiet har søkt både på land og i sjøen etter den knivliknende gjenstanden. Foreløpig har de ikke funnet noe.

- Vi har informasjon i saken som tilsier hvor gjenstanden kan befinne seg, men så langt har det ikke lyktes for oss å finne den, sier etterforskningslederen.

Rettspsykiatrisk vurdering

Politiet har bedt tingretten om at det blir foretatt en rettspsykiatrisk vurdering av den siktede.

- Det er veldig vanlig at det gjøres. Det er naturlig at det ønskes når noen begår slike handlinger, sier Andreassen.