MAJORSTUA-DRAPET: Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, holdt pressekonferanse i forbindelse med drapet på Majorstua. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Drapet på Majorstua

Politiet uten gjennombrudd etter Majorstua-drapet: - Det jobbes på spreng

Politiet ber om nye tips etter at mann i 20-åra ble drept i kollektiv på Majorstua.

- Vi er litt der som vi var i går. Det er ingen pågrepne eller mistenkte i saken, sier leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid på en pressekonferanse klokka 13.00 i dag.

Over et døgn etter at en mann i midten av 20-åra fra Indre Østfold ble funnet drept i et kollektiv på Majorstua - klokka 12.15 mandag ettermiddag - er fortsatt ingen mistenkt eller pågrepet for knivdrapet.

- Stor etterforskning

- Det pågår en stor etterforskning. Vi jobber med mange ting og er opptatt av å få inn tips, sier Metlid på en pressekonferanse i ettermiddag.

Politiet jobber spesielt med kartlegging av avdøde og bevegelser i området.

- Det jobbes på spreng med å kartlegge og å jobbe på åstedet.

Metlid ønsker ikke å kommentere om politiet har noe drapsvåpen eller andre funn som er gjort på åstedet.

Politiet ber om tips på tips.politiet.no/straffesak eller på telefon 22669966.

- Forlot leiligheten litt før 08.00

- Avdøde bodde i leiligheten sammen med tre andre kamerater. To av dem har forklart at de forlot leiligheten på omtrent samme tidspunkt litt før klokka 08.00 i går tidlig, cirka 07.50. Dette tidspunktet fra de reiser og fram til han blir funnet er spesielt viktige for politiet. Det gjelder informasjon, eller ting man kan ha sett og hørt i dette tidsrommet, sier Metlid.

- Vi kan ennå ikke si noe om når drapet fant sted, sier Metlid.

Obduksjon

Politilederen sier de nettopp har vært i kontakt med de pårørende i saken.

- Avdøde kom fra Østfold og bodde og jobbet her i Oslo. Vi ønsker ikke å gå ut med navn og bilde av hensyn til etterforskningen, sier hun.

- Vi har ikke noe gjennombrudd i saken, og legger opp til at vi kan stå i en større etterforskning over tid.

Mannen blir obdusert ved Rettsmedisinsk institutt i dag. Samtidig går politiet nå gjennom overvåkningsbilder og andre tekniske spor fra stedet.

De må blant annet kartlegge bevegelser både for fornærmede i saken og for personer av interesse i nærområdet.

Kan ha sikret seg bilder

Parallelt med den pågående drapsetterforskningen på Majorstua, jobber politiet tirsdag med å etterforske et knivran som ble begått i et parkeringsanlegg i Essendrops gate, like ved åstedet for drapet. Politiet fikk melding om ranet like før klokka 8 mandag morgen. Få timer seinere ble drapsofferet funnet i Arbos gate, i leiligheten der han bodde.

KNIVDRAP: Politiet etterforsker drap etter funn i leilighet på Majorstua. Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, sier de fortsatt ikke har noen pågrepne eller mistenkte i saken. Video/reporter: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

- Vi jobber med å sikre oss bilder fra overvåkningskameraer i og ved parkeringsanlegget, sier Thomas Stange, etterforskningsleder hos politiet i Oslo.

Politiet ser nå på om ranet mandag morgen kan ha en sammenheng med drapet. Det bekrefter leder for felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid.

- Det er en hendelse vi ble kjent med raskt. Vi ser på den hendelsen, og det er ikke noe grunnlag for å si om den har noen sammenheng ennå, sier hun.

Politiet har så langt ikke ønsket å gå ut med opplysninger om hvorvidt det har vært tegn til innbrudd i leiligheten hvor offeret bor. Da Dagbladet var på adressen tirsdag morgen, var det ingen synlige tegn til at noen har brutt seg inn.

Politiet hadde mandag kveld heller ingen indikasjoner på hva som kan ha vært foranledningen, eller hva som ledet opp til drapet. Etterforskningen har så langt ikke gitt politiet noen spor på hvorfor noen av de fire skulle bli utsatt for noe kriminelt.