Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet uten spor etter dobbeltdrap i Kristiansand

Kvinne og ung gutt funnet knivstukket ved skole.

DETTE VET DE: En kvinne og et barn er nå erklært død etter knivstikking på området til Wilds Minne skole i Kristiansand. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en pressekonferanse på Politihuset i Kristiansand mandag kveld fortalte visepolitimester i Sør-Øst politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, at politiet foreløpig ikke kjenner identiteten til kvinnen og gutten som ble drept i Kristiansand mandag.

- Vi jobber med å identifisere ofrene. Vi har per nå ikke sikker id. Det ligger også i det at vi ikke vet om det er noen relasjon mellom de to ofrene, sier Skaar.

Begge døde på sykehus

Det var klokken 16.10 mandag ettermidddag politiet fikk melding fra AMK om at en kvinne og en ung gutt var knivstukket ved Wilds Minne skole sentralt i Kristiansand.

- De ble kjørt til sykehus med alvorlige skader, og vi sendte ut flere patruljer til stedet. Vi har siden jaktet på en eller flere gjerningspersoner, forteller Skaar.

Klokken 17.46 varslet sykehuset politiet om at kvinnen var død.

- Cirka et kvarter etterpå fikk vi beskjed om at den unge gutten var omkommet, sier Skaar.

Politiet står foreløpig på bar bakke. De vet ikke om det dreier seg om en eller flere gjerningspersoner.

Ukjente gjerningsmenn

Det pågår mandag kveld en stor politiaksjon i Kristiansand, men politiet vet foreløpig ikke hvem de leter etter og vet ingenting om gjerningspersonene.

- Vi har ikke vært i kontakt med øyenvitner til hendelsen, sier Skaar.

Politiet er heller ikke sikre på det nøyaktige tidspunktet for knivstikkingen.

Politiet oppfordrer derfor alle som har vært i området ved skolen like før og like etter klokken 16 om å ta kontakt med dem på tlf 02800.

Skaar ønsket ikke å svare på om politiet hadde funnet drapsvåpenet.

Politiet i Kristiansand har bedt om bistand fra Kripos.

Rektor Anne Marie Mauland Mansoor ved Wilds Minne skole fortalte til Dagbladet mandag ettermiddag at ingen barn ved skolen var direkte involvert i hendelsen på skoleområdet.

Det var fremdeles barn på SFO på skolen, da hendelsen fant sted.

- De har ikke observert eller sett det som skjedde. Alle var innendørs, da dette var i slutten av SFO-tiden. Det eneste de har sett er blålys, forteller Mauland Mansoor ved.

Hun sier at episoden har vært udramatisk for elevene, og at alle nå er hentet.

En klasse skulle hatt juleavslutning på skolen i mandag kveld, men den ble avlyst som følge av knivstikkingen.

- Vi føler ikke at det er moralsk og etisk at vi har en avslutning når vi har hatt en så alvorlig hendelse her, sier rektor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!