Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet uten spor etter funn av over 100 000 euro i elv

Aner ikke hvor de flytende pengesedlene kom fra.

TØRKER: Et udatert bilde politiet i Wien har frigitt, viser pengesedler som henger til tørk etter at de ble funnet i elva Donau lørdag. En gutt så pengesedlene da de fløt nedover elva, og greide å samle opp mer enn 100 000 euro. Han fikk tak i pengene ved hjelp av et fiskenett, fortalte en talsmann for politiet. Foto: AFP PHOTO / Polizei Wien
TØRKER: Et udatert bilde politiet i Wien har frigitt, viser pengesedler som henger til tørk etter at de ble funnet i elva Donau lørdag. En gutt så pengesedlene da de fløt nedover elva, og greide å samle opp mer enn 100 000 euro. Han fikk tak i pengene ved hjelp av et fiskenett, fortalte en talsmann for politiet. Foto: AFP PHOTO / Polizei Wien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Østerrisk politi står uten beviser, etter at over 100 000 euro - altså mer enn 942 900 norske kroner - kom flytende nedover elva Donau lørdag.

Så langt har ikke politiet kunnet spore pengene tilbake til noen kriminell hendelse med så store økonomiske tap i Østerrike. Funnet bestod av 100-eurosedler og 500-eurosedler.

Samlet i fiskenett Pengesedlene, som kom flytende nedover elva enkeltvis, ble ifølge The Guardian oppdaget av en ung mann.

Han hoppet uti elva for å få tak i pengene, men forbipasserende trodde han skulle ta sitt eget liv, og ringte politiet. Flere hadde også ringt politiet for å rapportere om at det fløt store pengesummer nedover elva.

Politiet kom fram til den delen av Donau der mannen var mens han samlet opp pengene i et fiskenett. Først trodde man at pengesedlene var forfalskninger. Nå viser det seg likevel at de sannsynligvis er ekte.

Konflikt mellom gutten og politiet Etter østerrisk lov har enhver som finner penger og tar det med til politiet rett på 5 - 10 prosent av det totale beløpet. Om den egentlige eieren av pengene ikke blir funnet innen et år, har mannen rett på hele beløpet.

Dermed har det også oppstått en konflikt mellom politiet og den unge mannen, da begge parter hevder å ha funnet pengene først. Det er vanskelig å avgjøre nøyaktig når han så pengene, sammenlignet med når forbipasserende begynte å ringe politiet.

Politiet hevder at mannen kun hadde tatt med seg noen pengesedler da de kom frem til elva, og at han ikke hadde noen intensjon om å melde inn funnet.

Spesialetterforskere undersøker for øyeblikket seddelfunnet, i håp om å kunne avgjøre hvor de kommer fra. 

IDYLLISK: Bildet viser elva Donau, som her renner gjennom Wachau i Dürnstein, i den nedre delen av Østerrike. Det var i en av elvas «sidearmer» at mer enn 100 000 euro ble funnet på lørdag. Foto: NTB SCANPIX
IDYLLISK: Bildet viser elva Donau, som her renner gjennom Wachau i Dürnstein, i den nedre delen av Østerrike. Det var i en av elvas «sidearmer» at mer enn 100 000 euro ble funnet på lørdag. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media