Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet uten spor etter Oslo-voldtekt

Overvåkingsvideo trolig ikke til hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om saken? Ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800.
(Dagbladet.no): Oslo-politiet står uten avgjørende spor etter voldtekten på Vår Frelsers gravlund natt til i dag. Det var knyttet et visst håp til at overvåkingsvideoen fra nattbussen den voldtatte kvinnen tok, ville gi svar på hvem gjerningsmannen er, men det viser seg nå å være lite sannsynlig.

- Busselskapet har opplyst at kameraene bare viser hvem som går på, samt gir et oversiktsbilde av passasjerene. De viser ikke hvem som går av, sier vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved sentralvakta (tidl. krimvakta) i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Bussen var stappfull av folk, så det er trolig umulig å slutte noe ut fra oversiktsbildet, sier Jacobsen og opplyser at videoen vil være politiet i hende i løpet av morgendagen.

- Er andre overvåkingskameraer i området rundt Vår Frelsers gravlund slik plassert at de kan ha fanget opp noe?

- Vi har undersøkt det, og har ikke funnet noen kameraer som kan være av nytte for oss, sier vaktlederen, som opplyser at det 27-årige voldtektsofferet har vært på legeundersøkelse.

- Det er hevet over enhver tvil at hun faktisk ble voldtatt, sier Ole-Petter Jacobsen til Dagbladet.no.

Det var i 04-tida kvinnen ringte sin kjæreste og fortalte at hun var blitt overfalt og voldtatt inne på Vår Frelsers gravlund, som hun var i ferd med å krysse på vei hjem til ham.

Politiet har så langt ikke noe godt signalement av gjerningsmannen. Kvinnen skal ha forklart at han var mørk i huden og snakket gebrokkent.

OVERFALT PÅ KIRKEGÅRD: Den 27-årige kvinnen har forklart at hun ble overfalt like etter at hun åpnet porten til Vår Frelsers gravlund. Her sett fra Ullevålsveien. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
OVERFALT PÅ KIRKEGÅRD: Den 27-årige kvinnen har forklart at hun ble overfalt like etter at hun åpnet porten til Vår Frelsers gravlund. Her sett fra Ullevålsveien. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

Hun hadde vært på byen og tok nattbuss 206 fra Stortorvet med avgang 03.34. Politiet etterlyser nå vitner fra bussen.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media