Politiet uten spor etter voldtekt på 17-åring

Jenta ble avhørt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I helga fikk oslopolitiet fire nye voldtektssaker å oppklare. Fire dager etter hendelsene er det konkrete fremskritt i én av sakene.

Lørdag morgen rundt klokka fem ble en 17 år gammel jente overfalt og voldtatt ikke langt fra Njårdhallen på oslos vestkant.

– Hun sto på gangveien og en mann kom gående forbi. I det han passerte så angrep han henne, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved sedelighetsavsnittet hos Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen beskrives å være østeuropeer på grunn av hans gebrokne engelskuttale. Han skal være i alderen 25 til 30 år gammel og kledd i mørke klær, ifølge Nettavisen.

17-åringen ble avhørt av politiet i dag.

– Vi håpet avhøret skulle føre til en nærmere beskrivelse av mannen, men det hadde hun dessverre ikke. Det er foreløpig ingen pågrepne i saken og det er ikke noe nytt, sier Rynning Aasen.

Ingen sammenheng

Samme morgen skal en 27 år gammel kvinne ha blitt angrepet og voldtatt på Tøyen i Oslo. Voldtekten skal ha skjedd i samme tidsrom, og denne mannen beskrives også å være østeuropeisk.

ÅSTEDET: Det var her i Sørkedaldveien ved Njårdhallen mot Røa i Oslo at 17-åringen ble angrepet og voldtatt i helga. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
ÅSTEDET: Det var her i Sørkedaldveien ved Njårdhallen mot Røa i Oslo at 17-åringen ble angrepet og voldtatt i helga. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer

Det ble mandag spekulert i om det kunne være samme gjerningsmann som sto bak voldtekten av 17-åringen og 27-åringen.

– Vi registrer at det er meldt om østeuropeiske gjerningsmenn, men det er for tidlig å si om det er en sammenheng mellom sakene, uttalte vaktleder Per Olav Utgaard ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til aftenposten.no mandag.

Nå sier politiet at det ikke er noen sammenheng mellom de to voldtektene.
– Det finnes mange østeuropeere i Oslo. Sakene har forskjellige handlingsmønstre, så de ser ikke ut til å ha noe sammenheng, sier Rynning Aasen til Dagbladet.no.

Én siktet

Søndag morgen meldte en 21 år gammel kvinne om en leilighet på Tøyen i Oslo. Politiet pågrep fire personer, og en har status som siktet i saken.

– Tre personer er avhørt som vitner og en som siktet, sier Rynning Aasen.

Politiet valgte ikke å fremstille mannen for varetektsfengsling.

Er det ikke fare for at han ødelegger bevis eller at han vil gjemme seg for politiet?

– Vi varetektsfengsler ikke siktede i alle saker. Vi vurderte det slik at det ikke var grunnlag for å fengsle ham i denne saken, sier hun.

Så alle bevisene er sikret i saken?

– Vi vurderte det slik at det ikke var grunnlag for å fengsle ham, gjentar hun.

Den fjerde saken omhandler en kvinne i 30-årene som meldte fra om innbrudd i leiligheten sin og et påfølgende voldtektsforsøk.

INTERAKTIVT KART: Google Maps