Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet utlover dusør på 100 000 etter mordbrann- forsøk hos dommer

Sorenskriverens datter reddet ut i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet går nå til det svært uvanlige skrittet å utlove en dusør i forbindelse med etterforskningen av den påsatte brannen i boligen til sorenskriveren i Hedmark, Ola P. Svor, i fjor sommer.

- Saken har vært etterforsket lenge og grundig, men vi har foreløpig ikke funnet frem til den eller de som står bak brannen. Vi velger nå å formidle informasjon om en dusør på 100 000 kroner fra Gjensidige forsikring, for opplysninger som kan føre til oppklaring av saken, skriver politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga ved Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Dusøren ble besluttet etter at Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt overtok etterforskningen.

To lå og sov Lederen av Hedmarken tingrett, Ola P. Svor, var selv bortreist da det i 04-tida natt til 22. juli i fjor begynte å brenne i boligen hans i Hamar.

Men sorenskriverens datter og hennes venninne lå og sov da flammene tok tak i villaen, og de to unge kvinnene måtte reddes ut med hjelp fra naboer i siste liten.

Kriminalteknikere fra Kripos fant tidlig spor som viste at brannen var påsatt, og politiet har jobbet ut at ildspåsettelsen var et hevnangrep mot dommeren.

- Hvis det viser seg at brannen har sammenheng med saker han har håndtert, så er dette noe vi aldri har opplevd før, sa kommunikasjonssjef i Domstolsadministrasjonen, Erling Moe, til Dagbladet i fjor sommer.

Sjekket kriminelle Kripos bisto i fjor Hedmark politidistrikt i den taktiske etterforskningen av mordbrannforsøket.

UTBRENT: Slik så villaen ut etter den dramatiske brannen. Foto: Politiet
UTBRENT: Slik så villaen ut etter den dramatiske brannen. Foto: Politiet Vis mer

Det ble da gjort et svært omfattende arbeid for å sjekke alibiet til straffedømte eller andre med befatning med rettsapparatet som kunne tenkes å klandre sorenskriveren for utfallet av enkeltsaker. Sorenskriveren hadde tidligere mottatt alvorlige trusler knyttet firekte til hans dommergjerning.

Gjennomgangen ga imidlertid ingen konkrete mistenkte, og én mann som hadde framsatt trusler ble sjekket ut av saken.

Sorenskriveren og hans familie lever i dag på skjult adresse med egne sikkerhetstiltak fordi saken ennå står uløst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling