Politiet utlover dusør på 100 000 etter mordbrann- forsøk hos dommer

Sorenskriverens datter reddet ut i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslopolitiet går nå til det svært uvanlige skrittet å utlove en dusør i forbindelse med etterforskningen av den påsatte brannen i boligen til sorenskriveren i Hedmark, Ola P. Svor, i fjor sommer.

- Saken har vært etterforsket lenge og grundig, men vi har foreløpig ikke funnet frem til den eller de som står bak brannen. Vi velger nå å formidle informasjon om en dusør på 100 000 kroner fra Gjensidige forsikring, for opplysninger som kan føre til oppklaring av saken, skriver politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga ved Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Dusøren ble besluttet etter at Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt overtok etterforskningen.

To lå og sov Lederen av Hedmarken tingrett, Ola P. Svor, var selv bortreist da det i 04-tida natt til 22. juli i fjor begynte å brenne i boligen hans i Hamar.

Men sorenskriverens datter og hennes venninne lå og sov da flammene tok tak i villaen, og de to unge kvinnene måtte reddes ut med hjelp fra naboer i siste liten.

Kriminalteknikere fra Kripos fant tidlig spor som viste at brannen var påsatt, og politiet har jobbet ut at ildspåsettelsen var et hevnangrep mot dommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer