Politiet utvider siktelsen mot Bandidos-profil. Politiet mener han planla å drepe «Onkel Skrue»

Siktet for drapsforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bandidos-profilen Lars Harnes' forsvarer Anja K. Hellander opplyser overfor Dagbladet at politiet nå har utvidet siktelsen mot klienten.

Harnes er i tillegg til heleri og brudd på våpenloven nå siktet for drapsforbund etter straffelovens § 233 a. Politiet mener han hadde planer om å drepe Imran Saber («Onkel Skrue»).

- Jeg fikk vite det i dag rett etter klokka 13. Jeg har ikke snakket med ham om den nye siktelsen, så jeg vet ikke hvordan han stiller seg til den, sier Anja K. Hellander til Dagbladet i Oslo tinghus.

Politiet knytter siktelsen mot Harnes til massepågripelsen de foretok mandag denne uka. Bl.a. Nokas-dømte Metkel Betew er blant de siktede etter aksjonen, der mellom 10 og 20 personer ble pågrepet.

Maskert Harnes framstilles for refengsling (fornyet fengsling) i morgen tidlig. Politiet pågrep 47-åringen i garasjeanlegget til Saber i juli i år. Ifølge VG var han maskert og bekledning som forhindret ham i å etterlate DNA-spor.

Harnes var på 90-tallet med på å stifte MC-klubben Bandidos i Norge, og ble etter hvert leder for organisasjonen. Han er straffedømt en rekke ganger, for bl.a. vold og ran. I 2006 ble han idømt forvaring for det såkalte Aker Brygge-ranet to år tidligere.

Han ble løslatt fra forvaring i 2013, etter at lagmannsretten kom til at det ikke lenger var fare for gjentakelse.

Toska-venn Også Saber (37) har en lang fartstid i det kriminelle miljøet i Oslo, med en mengde dommer for vold, vinning og narkotika på rullebladet. Han er en langvarig bekjent av Nokas-dømte David Toska.

Saber huskes kanskje best for den såkalte koffertsaken - der 37-åringen hadde som oppdrag å inndrive 5 millioner kroner finansmannen Thomas Øye hadde lånt av Toska; og «Wonderboy»-saken, der han ble dømt for smugling av 100 kilo hasj og heleri av 4,3 millioner kroner. Pengene stammet fra utbyttet av Nokas-ranet.

Saber ble i 2010 skutt ved Jordal idrettshall i Oslo, men overlevde.

Han ble i februar i år pågrepet samtidig som Frp-politiker og forretningsmann Henning Holstad, og siktet for grovt heleri av 7 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer