Politiet utvider siktelsen mot Bandidos-profil. Politiet mener han planla å drepe «Onkel Skrue»

Siktet for drapsforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bandidos-profilen Lars Harnes' forsvarer Anja K. Hellander opplyser overfor Dagbladet at politiet nå har utvidet siktelsen mot klienten.

Harnes er i tillegg til heleri og brudd på våpenloven nå siktet for drapsforbund etter straffelovens § 233 a. Politiet mener han hadde planer om å drepe Imran Saber («Onkel Skrue»).

- Jeg fikk vite det i dag rett etter klokka 13. Jeg har ikke snakket med ham om den nye siktelsen, så jeg vet ikke hvordan han stiller seg til den, sier Anja K. Hellander til Dagbladet i Oslo tinghus.

Politiet knytter siktelsen mot Harnes til massepågripelsen de foretok mandag denne uka. Bl.a. Nokas-dømte Metkel Betew er blant de siktede etter aksjonen, der mellom 10 og 20 personer ble pågrepet.

Maskert Harnes framstilles for refengsling (fornyet fengsling) i morgen tidlig. Politiet pågrep 47-åringen i garasjeanlegget til Saber i juli i år. Ifølge VG var han maskert og bekledning som forhindret ham i å etterlate DNA-spor.

Harnes var på 90-tallet med på å stifte MC-klubben Bandidos i Norge, og ble etter hvert leder for organisasjonen. Han er straffedømt en rekke ganger, for bl.a. vold og ran. I 2006 ble han idømt forvaring for det såkalte Aker Brygge-ranet to år tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.