Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: Vær snille med hverandre

Natt til tredje søndag i advent ble preget av tallrike krangler og slåsskamper over hele landet. I Oslo ba politiet folk om å være snille med hverandre.

Slåssing, overstadig beruselse og fester som gikk over styr, preget politiets arbeid over hele landet natt til søndag.

– Er en del slåsskamper i Oslo sentrum nå, skrev Oslo-politiet på Twitter ved 2.30-tiden og meldte fra om fem slåsskamper samtidig på ulike steder i hovedstaden.

– Ingen alvorlig personskade, men noen må på legevakten. Vi kan ikke annet enn oppfordre til å være snille med hverandre nå i adventstiden, skrev operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Uroen var gjeldende over hele landet.

– Det har vært en travel natt for politiet. Det er bortvist totalt 35 personer, i Stavanger sentrum 13, Sandnes seks og Haugesund sju. Det sitter tolv personer i arrest for beruselse og ordensforstyrrelser. Ingen alvorlige hendelser, oppsummerte Sørvest politidistrikt ved 5-tiden søndag morgen.

Stoppet familieselskap

I Troms avsluttet politiet en ungdomsfest med 100 deltakere, hvor de fleste var mindreårige. Til og med vaktene var beruset, meldte politiet. Politidistriktet måtte rykke ut på en rekke konflikter i hele distriktet gjennom natten.

I Sandefjord måtte en mann i 60-årene sendes til legevakt etter å ha blitt slått ned under en familiefest, meldte Sørøst politidistrikt. Politiet måtte rykke ut for å roe gemyttene og endte med å avslutte hele festen. En mann i 50-årene ble pågrepet og satt i arresten etter slåssingen.

Politiet i Mosjøen måtte gripe inn da en lekeslåsskamp mellom to menn i 20-årene ble til alvor. Da den ene nektet å følge politiets beskjed om å forlate stedet, ble det enda mer alvorlig, og han ble satt i arresten.

Også i Agder melder politiet at natten har vært travel. Flere personer er bortvist fra sentrum i Kristiansand, og ni personer er satt i arrest av ulke grunner.

Krangel om jakke

I Hemsedal fikk politiet melding om at 10-12 personer hadde barket sammen i slåsskamp på et utested i bygda ved 3.30-tiden. Mens politiet var på vei til stedet, kom det inn enda flere meldinger om slåssing.

– En krangel om en jakke skal ha utløst slåssingen. Flere personer hadde forlatt stedet da politiet kom. Ingen videre forføyning fra noen av partene, skriver politiet i Sørøst.

Helt på tampen av kvelden måtte politiet rykke ut til et utested i Bærum. Der hadde dørvaktene greid å få kontroll på en mann som hadde angrepet en annen mann som gikk med krykker. Ingen ble skadd, og det endte med bortvisning for mannen som ble holdt igjen.

– Det har vært litt flere oppdrag enn ellers i natt. Vi har hatt til sammen 40 ordensforstyrrelser, hvorav 27 som gått på vold og kroppskrenkelser. En del folk har måttet dra legevakta for behandling, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade, oppsummerer oppdragsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.