Philip Manshaus siktet for drap og terror:

- Politiet var ubesluttsomme

Irfan Mushtaq synes politiet nølte for lenge mens Philip Manshaus (21) lå overmannet av sivile inne i moskeen.

KRITISK: Styremedlem Irfan Mushtaq er sterkt kritisk til hvordan politiet håndterte moskéangrepet forrige lørdag. Nå skal hendelsen evalueres. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KRITISK: Styremedlem Irfan Mushtaq er sterkt kritisk til hvordan politiet håndterte moskéangrepet forrige lørdag. Nå skal hendelsen evalueres. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Styremedlem i Al-Noor Islamic Centre, Irfan Mushtaq, er kritisk til deler av politiets håndtering på stedet da den terrorsiktede Philip Manshaus (21) gikk til angrep lørdag 10. august..

- Jeg synes politiet var veldig ubesluttsomme. Til tross for at jeg hadde informert at vi hadde kontroll på gjerningsmannen, så nølte polititjenestemennene som kom på stedet. Jeg er HV-soldat og har lært om objektsikring i Forsvaret. Da dette dramaet stod på som verst synes jeg politiet var ubesluttsomme. Dette må vi ta lærdom av i fremtiden, sier Irfan Mushtaq.Her forteller Mushtaq om dramet på innsiden av moskeen:

Bandt beina

Han ble varslet tidlig om skytingen i moskeen i Bærum, og kom raskt til stedet lørdag 10. august.

- Jeg ble oppringt av snekkeren som jobbet i moskeen, og jeg var tidlig i kontakt med politiet. Jeg pratet med operasjonslederen i politiet i telefonen da jeg gikk på baksiden av moskeen og fikk et overblikk av situasjonen. Da fortalte jeg politiet at våre medlemmer hadde kontroll på gjerningsmannen, sier Mushtaq til Dagbladet.

Deretter løp han inn i moskeen for å hjelpe Muhammad Rafiq (65), og Muhammad Iqbal (75) som hadde overmannet den terrorsiktede Philip Manshaus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer