Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet varsler om oppdatering i Sigrid-saken

Har innkalt til pressemøte klokka 11.30.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet da hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til søndag 5. august. Hun hadde på seg de samme klærne da hun forsvant som på dette overvåkningsbilde fra 69-bussen tidligere på dagen. Foto: Politiet
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet da hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til søndag 5. august. Hun hadde på seg de samme klærne da hun forsvant som på dette overvåkningsbilde fra 69-bussen tidligere på dagen. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fortalte i går at de arbeider med å gå nøye gjennom og kryssjekke all informasjon de har i forbindelse med 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetnes forsvinning. I dag innkaller de til pressebrief klokka 11.30, og varsler at de der skal gi en oppdatering vedrørende forsvinningen.

Det er nå over ni døgn siden Sigrid forsvant da hun var på vei hjem fra en venninne like etter midnatt natt til søndag 5. august på Østensjø.

Siden da har det blitt gjennomført storstilte søk etter jenta i skogs- og boligområder. Politiet avsluttet søket i forrige uke, men frivillige søker ennå etter den 16 år gamle jenta.

Kryssjekker opplysninger Like etter hun forsvant ble hennes mobil, sko og en ankelsokk funnet ved en barnehage på Østensjø.

Tidlig i søket ble det funnet en ankelsokk, som lignet den som ble funnet ved barnehagen, men denne er sjekket ut av saken. Enda en ankelsokk ble lørdag funnet like ved Skøyenåsen skole, og politiet jobber nå med å finne ut av om denne er Sigrids. 

Politiet har foreløpig ingen konkrete spor etter den savnede jenta og jobber utifra en rekke teorier. Sigrid kan ha blitt bortført i bil, hun kan ha valgt en annen vei hjem, eller tatt t-banen, enten frivillig eller med tvang.

På vei hjem hadde hun kontakt med flere personer med sin Iphone, og den siste sms-en ble sendt klokka 00.15. Politiet er ikke sikre på om det er Sigrid selv som har sendt sms-en hvor det står «Chillern hjemme...».

Mange tips om biler En av tingene politiet prøver å få oversikt over er Sigrids liv på sosiale medier. De hadde i utgangspunktet tilgang til hennes Facebook-konto gjennom en app på telefonen, men mistet senere tilgang da de ba selskapet sperre kontoen.

FANT EIENDELER: Sigrid telefon, sko og en ankelsokk ble funnet like etter at hun ble meldt savnet.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
FANT EIENDELER: Sigrid telefon, sko og en ankelsokk ble funnet like etter at hun ble meldt savnet. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer

Det jobbes også med å kryssjekke alle opplysninger som er kommet inn om biler som har vært i området i det aktuelle tidsrommet. Politiet ba forrige uke føreren av en sølvgrå Golf som skal ha blitt sett ved barnehagen om å melde seg.

- Vi har mottat svært mange tips i saken, og jobber med å sjekke disse opp mot hverandre. Det kan gi oss et bedre bilde, og muligens innebære at noen ting flytter på seg i tid, sa politioverbetjent Grethe Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet til Dagbladet i går.

FORSVANT PÅ VEI HJEM: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i snart ni døgn. Foto: Privat / NTB scanpix
FORSVANT PÅ VEI HJEM: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet i snart ni døgn. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media