- GENERERER KRIMINALITET:  - For oss er det viktig å få fram at vi har stor forståelse for den sosiale og humanitære situasjon disse menneskene befinner seg i, men all erfaring viser at tigging også genererer kriminalitet, sier Hans Sverre Sjøvold, politimester i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl
- GENERERER KRIMINALITET: - For oss er det viktig å få fram at vi har stor forståelse for den sosiale og humanitære situasjon disse menneskene befinner seg i, men all erfaring viser at tigging også genererer kriminalitet, sier Hans Sverre Sjøvold, politimester i Oslo. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Politiet venter storinnrykk av tiggere i sommer

I fjor var 2.000 tiggere innom Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener mye tyder på at det blir en kraftig økning i antall utenlandske tiggere i norske byer i sommer.

- Vi har klare indikasjoner og etterretningsrapporter om at det i år kommer langt flere tiggere til Oslo enn det vi noen gang før har opplevd. Økningen vil være solid. Det er det ingen tvil om, sier politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo-politiet til VG.

Bare sju av de rundt 2.000 tiggerne som Oslo kommune mente var innom byen i fjor, var norske. De aller fleste var imidlertid fra Romania.

- For oss er det viktig å få fram at vi har stor forståelse for den sosiale og humanitære situasjon disse menneskene befinner seg i, men all erfaring viser at tigging også genererer kriminalitet, som vinningsforbrytelser og lommetyverier. Dette har vi flere eksempler på, sier Sjøvold.

(NTB)