MISTENKELIG DØDSFALL: Politi og krimteknikere på stedet der en mann i 70-årene er funnet død i Vestfossen i Øvre Eiker i Buskerud mandag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MISTENKELIG DØDSFALL: Politi og krimteknikere på stedet der en mann i 70-årene er funnet død i Vestfossen i Øvre Eiker i Buskerud mandag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Politiet venter svar om mistenkelig dødsfall i Vestfossen onsdag

Svarene fra obduksjonen etter at en mann ble funnet død i sitt hjem i Vestfossen i Buskerud er trolig klare ved lunsjtider onsdag, ifølge Sørøst politidistrikt.

Årsaken til at mannen i 70-årene døde i sitt eget hjem i Vestfossen i Øvre Eiker i Buskerud mandag ettermiddag, er fortsatt uviss. Politiet vurderer dødsfallet som mistenkelig og bekrefter overfor Drammens Tidende at han var fysisk skadd da han ble funnet.

– Vi får sannsynligvis en avklaring når den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger. Det skjer onsdag og blir førende for hvorvidt det skal iverksettes mer etterforskning, sier påtaleansvarlig for saken, Hans Egil Seljordslia i Sørøst politidistrikt, til NTB.

Klart ved lunsjtider

Han venter at de foreløpige svarene fra obduksjonen er klare ved lunsjtider onsdag. Utover det vil han ikke opplyse om andre sentrale momenter i etterforskningen – som hva mannens kone har forklart i avhør.

Det var kona som fant mannen livløs i deres felles hjem, og ringte alarmsentralen.

Lege og ambulansepersonell som rykket ut, forsøkte gjenoppliving uten å lykkes. Det var AMK som i sin tur varslet politiet.

Ingen mistenkte

Politiets krimteknikere undersøkte stedet mandag kveld, og det skal ha blitt tatt avhør av personell som rykket ut fra alarmsentralen, samt kona. Det er ingen mistenkte i saken. Politiet kan ikke fastslå nå om det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

– Vi vil muligens kunne gi mer informasjonen om saken onsdag, sier Seljordslia.