Politiet ventet hjemme hos raneren mens han stjal klokker til en million

28-åringen ble sjokkert da han kom hjem etter storranet, og så hvem som ventet. Tre svensker er dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En svensk kameratgjeng fra Uppsala i Sverige er i Borgarting lagmannsrett dømt for det brutale ranet av Urmaker Bjerke i Karl Johans gate i Oslo 12. mai i fjor. Straffene er noe reduserte fra dommene i Oslo tingrett.

De tre svenske mennene på 28, 19 og 24 år ble dømt til fengselsstraffer i tre år og et halvt år, to og et halvt år og tre år og ni måneder.

Klokka 10.15 lørdag 12. mai 2012 slo de til mot urmakeren i Oslos paradegate nummer én, Karl Johans gate. Ranerne fikk med seg klokker og smykker til en verdi av 949 259 kroner. Ransutbyttet har aldri kommet til rette.

Overvåkningsvideoen, som ligger øverst i denne saken, viser at den yngste raneren i vanlige klær ringte på døra til butikken. En ansatt åpnet døra ved å trykke på en knapp. Idet døra var på vei opp ble mannen i døra skubbet vekk av to av sine ranskolleger iført olivengrønn og kamuflasjefarget poncho med hette og finlandshetter. Med brekkjern knuste de montrene og tok med seg verdisakene.

Det hele tok i underkant av halvannet minutt.

- Sjokkartet opplevelse Tilfeldighetene skulle ha det til at politiet samtidig som ranet mot Urmaker Bjerke skjedde, faktisk var hjemme hos en av ranerne i en annen sak. Den 28 år gamle svensken var under etterforskning i forbindelse med et vekterran på en 7-Eleven i februar i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer