Tvedestrand:

Politiet ventet på bussen - og skjøt to-tre varselskudd

Gammel kjenning bevæpnet med kniv hoppet inn i bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet avfyrte varselskudd i forbindelse med pågripelsen av en mann i 20-årene som var bevæpnet med kniv i Tvedestrand sentrum.

- Politiet sto oppstilt mot en person. Vi hørte skudd. Jeg tror det var to eller tre, sier et øyenvitne til Agderposten. Det som ifølge kvinnen, som ønsker å være anonym, trolig var flere skudd, ble avfyrt rundt klokka 20 søndag kveld, før mannen la seg på bakken og ble pågrepet.

Ingen kom til skade i hendelsen. Tre tjenestemenn var involvert i aksjonen, opplyser operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NTB.

Han kan verken kommentere hvor mange skudd som ble avfyrt, eller hvor mange av tjenestemennene som avfyrte skudd. Skuddene ble løsnet fordi politifolkene opplevde mannen som truende, ifølge Eide.

Ventet på buss

Mannen skal tidligere ha kommet med trusler overfor en annen person, og han var i politiets søkelys i den sammenhengen.

Politiet hadde fått tips om at han var om bord i en buss, og ventet på holdeplassen da bussen ankom.

- Da han gikk av bussen, prøvde han å komme seg inn i bilen til en tredjeperson. Situasjonen ble oppfattet som såpass truende at tjenestemennene løsnet skudd, sier Eide.

Det ble også brukt pepperspray under pågripelsen. Spesialenheten for politisaker er underrettet.

- Mannen er nå på vei til arrest og legevakt, opplyste politiets innsatsleder, Nils Erik Usterud, til Tvedestrandsposten da dramaet var over.

(NTB).