- Politiet vet at jeg ikke er Nokas-raner

Nokas-tiltalte Lars-Erik Andersen hevder politiet vet at han er uskyldig tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): Nokas-tiltalte Lars-Erik Andersen hevder politiet vet at han er uskyldig tiltalt i saken. 

- Politiet kjenner meg for godt til at de tror jeg kan ha vært med på noe sånt. Men det passer vel bra å ha en stor gjeng på tiltalebenken, sa Andersen da han svarte på spørsmål fra aktor Tor Christian Carlsen i ettermiddag.

Andersen er svært bitter over den alvorlige tiltalen og mener at politiet lett kunne ha sjekket ham ut av saken på et tidlig tidspunkt.

- Dette har jeg ikke noe, det vet dere like godt som meg, sa Andersen.

Aktor Carlsen kjørte den tiltalte hardt på hans manglende vilje til å avgi forklaringer for politiet. Først i slutten av august i år sendte Andersen en skriftlig forklaring til politiet.

- Er dere livredd sannheten?
Andersen påpekte at han hele tida har sagt at han var i Oslo ransdagen. Han sier han ikke ville gå i avhør fordi han ikke ville tyste på sin gode venn David Toska.

- Dessuten sleit jeg voldsomt med isolasjonen under varetektsfengslingen. Jeg har nok med å takle hver dag. Jeg har ikke klart å se et eneste dokument i denne saken, sa Andersen.

Aktor ville også vite hvordan Andersen kunne gi et intervju med en avis mens han satt på brev- og besøkskontroll på Ringerike fengsel. Andersen ville ikke svare på hvordan han fikk besvart spørsmålene.

- Politiet lekket det som passet dem. Dette handler om rettferdighet. Er dere livredde for at andre versjoner enn deres skal komme fram i media? Jeg sa sannheten, er dere ikke interessert i å få fram sannheten? spurte Lars-Erik Andersen.

Flere DNA-treff

Han sier at han ikke i sin villeste fantasi hadde trodd at han ville bli innblandet og tiltalt i Nokas-saken.

DNA-treffene på klær og utstyr forklarer han med at han lånte klesplagg fra David Toska i forbindelse med sykkelturer mens han var på besøk hos Toska. Blant annet er det funnet DNA på ei finlandshette.

- Ei finlandshette har jeg aldri i livet brukt. Men jeg har syklet med en slags hettegenser, forklarte Andersen.

Tidligere i rettssaken har det kommet fram at finlandshettene kan være hettegensere der

ansiktsåpningen er sydd sammen.

FORKLARTE SEG: Nokas-tiltalte Lars Erik Andersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer