HER: Parkeringsplassen utenfor Liakollveien 26 ble forrige uke åsted for det politiet mener er en kidnapping. Foto: privat.
HER: Parkeringsplassen utenfor Liakollveien 26 ble forrige uke åsted for det politiet mener er en kidnapping. Foto: privat.Vis mer

Politiet: Vet fortsatt ikke hvor den bortførte mannen har vært

Politiet ransakte søndag en leilighet i forbindelse med bortføringssaken i Holmlia, men konkluderer nå med at det ikke er her mannen har vært fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En grov bortføringssak rystet nabolaget Liakollveien i Holmlia sist onsdag. Da så vitner en mann i 40-årene bli slått ned med jernrør og halt inn i en bil. To dager senere klarte han å rømme fra kidnapperne og komme seg til sykehus - og mandag pågrep politiet en mann som de har siktet for ugjerningen. 

Vet ikke hvor  Bilen mannen ble bortført i onsdag kveld, ble senere funnet igjen avskiltet omtrent tre kilometer unna. 

Politiets teori er at mannen er dumpet av et sted mellom Liakollveien og plassen bilen ble funnet - men de aner ikke hvor. 

Søndag ransaket de en leilighet ikke langt unna stedet hvor bilen ble funnet, men det skal ifølge politiet ikke være leiligheten mannen er blitt holdt fanget i.  

- Leiligheten vi har sett på, er ikke den riktige leiligheten, sier jourhavende førstebetjent Gunnar Thoresen til Dagbladet sent mandag kveld. 

Leter fortsatt Politiet fortsetter mandag kveld letingen etter den riktige leiligheten. Samtidig søker de aktivt etter en navngitt mann og kvinne som også er siktet i forbindelse med saken. Fra før av er annen kvinne siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse i forbindelse med bortføringen. 

Ifølge politiet, skal de siktede  tilhøre et kriminelt mlijø i Oslo, som politiet er kjent med fra før av. 

På sykehus Den nord-irakiske mannen som ble bortført, var fortsatt innlagt på sykehus da Dagbladet var i kontakt med politiet mandag. Han ble operert for bruddskader i ansiktet både lørdag og søndag sist helg - men har innimellom blitt avhørt av politiet. 

Ifølge Thoresen er det aktuelt å gjøre flere avhør av den bortførte mannen. 

Mannen som ble pågrepet mandag, ble også avhørt av politiet samme kveld. 

Thoresen vil imidlertid ikke si hva han har forklart i avhør. 

RØMNINGSBIL: Politiets bilde av en svart BMW X5 som skal ha blitt brukt da en mann onsdag kveld ble kjørt bort etter å ha blitt utsatt for grov vold på Holmlia i Oslo. Bilen ble senere samme uke funnet igjen forlatt og avskiltet. Foto: POLITIET / NTB scanpix
RØMNINGSBIL: Politiets bilde av en svart BMW X5 som skal ha blitt brukt da en mann onsdag kveld ble kjørt bort etter å ha blitt utsatt for grov vold på Holmlia i Oslo. Bilen ble senere samme uke funnet igjen forlatt og avskiltet. Foto: POLITIET / NTB scanpix Vis mer