Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vet hva som skjedde da Vibeke Skofterud døde

Politiet er så godt som ferdig med etterforskningen av saken hvor Vibeke Skofterud (38) omkom i en vannscooterulykke.

VIBEKE SKOFTERUD 1980 - 2018 Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag formiddag ble den tidligere langrennstjerna Vibeke Skofterud (38) funnet død på øya St. Helena i Arendal.

Mandag morgen forteller politiet i Agder at de er så godt som ferdig med etterforskningen av saken.

Etterforskningsleder Torbjørn Trommestad sier til Dagbladet at de vet når hun omkom, og hva som skjedde.

- Traff en holme

- Natt til søndag var den første kvelden det var mørkt på svært lang tid. Det å føre båt og andre kjøretøy på sjøen når det er mørkt, er svært utfordrende. Det gikk galt denne gangen, sier Trommestad og fortsetter:

- Hun traff en holme. Det høres rart ut at man ikke klarer å manøvrere et kjøretøy i mørket, men det kan være veldig, veldig vanskelig, selv om man er kjent.

Skofterud var på vei fra Arendal sentrum til hytta på Tromøy da ulykken inntraff. Hun ble meldt savnet av kjæresten Marit Stenshorne klokka 01 natt til søndag. Klokka 11.30 ble hun funnet på en holme på øya St. Helena i Hovekilen. Hun ble erklært død på stedet av lege fra luftambulanse.

KRASJET: Vibeke Skofterud krasjet i denne holmen natt til søndag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KRASJET: Vibeke Skofterud krasjet i denne holmen natt til søndag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Midnatt

Politiet har vært usikre på når ulykken skjedde, men etter at politiet etterlyste vitner søndag, har de fått klarhet i når den skjedde. Trommestad sier at det er flere vitner som har meldt seg.

- Den siste sikre observasjonen av Skofterud er rundt midnatt. Avstanden fra siste observasjonspunkt til holmen hun ble funnet på, er ikke lang. Derfor mener vi at ulykken skjedde rundt midnatt, sier etterforskningsleder Torbjørn Trommestad.

Etterforskningslederen sier at de har avhørt flere vitner, uten at han ønsker å si antallet.

- Vi har kartlagt et tydelig bilde på hva som har skjedd, sier han.

Trommestad sier at politiet avventer svar fra en foreløpig obduksjonsrapport som vil komme i løpet av denne uka. I tillegg venter de på en kriminalteknisk rapport om kjøretøyet, blant annet.

Trommestad sier at de har vært i kontakt med havarikommisjonen, som blir koblet inn i ulykker som skjer på sjøen.

- Sjokk og sorg

Skofterud og kjæresten Marit Stenshorne (44) hadde vært i Arendal siden fredag og skulle være der i noen dager, opplyste talsmann for familien, Pål Tømmerhoel, til Dagbladet i går.

Han sa at det er en sorgfull og knust familie som nå må fortsette uten henne.

- Familien har mottatt beskjeden med sjokk og sorg. Det er noe man er helt uforberedt på. De er knust over tapet. Det som skulle bli en fin sommerdag, endte med den verst tenkelige beskjeden, sa Tømmerhoel i går.

Tømmerhoel fortalte også at familien setter stor pris på alle de gode ordene som blir sagt om Skofterud i etterkant av hennes bortgang, men ber om at de får tid til å akseptere hva som har skjedd.

- Det er klart det er rørende å se at hun har påvirket så mange mennesker - det er åpenbart i en situasjon hvor alt er så mørkt og tungt. Samtidig er det viktig å forstå at for familien har de mistet en datter og søster. For dem er hun ikke en offentlig person, men en person i nærheten. De er svært takknemlige, men samtidig ber de om forståelse for at de ønsker fred i en så vanskelig situasjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!