Politiet vet hvem «Hoppemannen» er

Betaler smågutter for å hoppe på magen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet vet nå hvem den såkalte «Hoppemannen» er. De vet også hvor han befinner seg, og vil anholde han så snart som mulig.

Mannen som betaler unge gutter for å hoppe på magen hans skal være en kjenning av politiet. Kurt Nilsen, lensmann i Sør-Helgeland bekrefter dette overfor Dagbladet.

- Mannen, som er godt voksen, er en person vi i politiet kjenner godt til fra før. Men jeg vil ikke si i hvilken sammenheng, sier Nilsen.


Siden 2000
Dagbladet fikk i dag inn et tips om at «Hoppemannen» har lurt gutter til å hoppe på han helt siden begynnelsen av 2000-tallet, og at han har betalt de med alt fra smuglesigaretter til sprit.

- Det stemmer at vi har fått opplysninger om at han har bedrevet denne virksomheten lenge, sier lensmann Nilsen.


Motiv

Ifølge Nilsen oppholder ikke hoppemannen seg nå i Sør-Helgeland.

- Men vi har fått oppgitt en adresse der han visstnok skal oppholde seg, og vi har gitt anmodning til politimyndighetene der om at de skal anholde han snarest. Hvis alt går som det skal kan han avhøres allerede på mandag, forteller han.

Noe av det første politiet ønsker å finne ut av er hvilke motiv som ligger bak mannens ønske om å bli hoppet på.

- Jeg har aldri vært borti noe lignende. Det han driver med er jo høyst merkverdig, og vi lurer på hva som driver han til å holde på med dette. Vi ønsker å finne ut om det han driver med er uriktig, sier lensmannen.

Vær obs
Politiet advarer mot at unge gutter lar seg lokke til å hoppe på magen hans.

- Foreldre må være obs. Selv om det kanskje viser seg at mannens motiv ikke er lovstridig,  kan det oppleves som dramatisk for guttene i etterkant. Vi har allerede blitt kontaktet av foreldre som forteller at barna deres har opplevd dette som merkelig og etter hvert lite hyggelig, sier Nilsen.
Ved et tilfelle skal han ha betalt en gutt 250 kroner for å få knekt sin egen nese, skriver NRK Nordland.

«Hoppemannen» tar kontakt med guttene på MSN Messenger på internett. Der avtaler han møtested og betaling.