Politiet vet ikke hva han heter

Politiet kan ikke med sikkerhet si at Azad Ghaleb Ali er den etterlyste irakerens virkelige navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Azad Ghaleb Ali er nå en jaget mann over hele verden.

Asylsøkeren fra Irak har overfor venner hevdet at han er kung fu-ekspert, og kamerater sier til Dagbladet at han også har tilgang på våpen.

Politiets siste spor etter den drapssiktede irakeren er en samtale på 32-åringens mobiltelefon i Toftes gate på Grünerløkka i Oslo onsdag kveld.

Avtrykk på kopp

Politiets kriminalteknikere har funnet Ghaleb Alis fingeravtrykk på en kopp i Cathrine Halvorsens leilighet. Politiet mener også at de nå sitter med DNA-spor som knytter asylsøkeren til drapet på den handikappede kvinnen.

Ghaleb Ali skal ha operert med minst to forskjellige identiteter. Navnet politiet nå går ut med, er det han opplyste på sin asylsøknad da han kom til Norge 6. januar i år.

- Vi kan ikke si med sikkerhet hva han heter. I politisystemet har vi etterlyst ham med alle identiteter som kan være aktuelle, sier politiadvokat Iren Johnsen ved Hedmark politidistrikt.

Azad Ghaleb Ali har tidligere hevdet at han er født i 1975 og heter Dawri til etternavn.

Kilder med kjennskap til hans asylsøknad, sier til Dagbladet at irakeren også kan ha andre falske identitetspapirer.

- Vi vet nå at han har hatt identitetspapirer fra Tyskland som trolig er falske. Det er ingenting som tilsier at han ikke har skaffet seg nye papirer etter drapet, sier en sentralt plassert kilde til Dagbladet.

Ut av landet

Både politiet og venner av den drapssiktede mener han har kommet seg ut av landet før han ble etterlyst.

Etterforskerne i Hedmark har til nå ikke fått inn konkrete tips om hvor asylsøkeren kan befinne seg. De har ikke fått melding om at han har tatt fly, og heller ikke om han har passert grenseoverganger på en annen måte.

Ghaleb Alis asyladvokat, Bjørn Nærvik, sier han ikke har hørt noe fra 32-åringen.

- Jeg har ikke hørt noe, og vet ikke hvor han befinner seg, sier Nærvik.

JAGET: Azad Ghaleb Ali har oppgitt til norske myndigheter at han er født i mai 1971. Drapssiktede er 174 centimeter høy og har brunt/mørkt kort hår. Men i hans tyske pass heter det at han er født i 1975 og heter Dawri til etternavn.