Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vet ikke hva som har skjedd med død mann i Førde

Politiet i Førde tror personen som ble funnet død i Førde er en mann i 40-åra fra Sunnfjord. Har vært savnet fra familien.

FRAKTES VEKK: Liket ble fraktet vekk fra funnstedet utenfor Førde sentrum i dag. Politiet tror mannen har ligget der en stund. Foto: Stig Indrebø
FRAKTES VEKK: Liket ble fraktet vekk fra funnstedet utenfor Førde sentrum i dag. Politiet tror mannen har ligget der en stund. Foto: Stig Indrebø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


FØRDE/OSLO (Dagbladet): Politiet i Førde holdt i dag en pressekonferanse etter at en person ble funnet død i en grøftekant i Førde i Sogn og Fjordane i går.

Politiet er bedt om teknisk bistand fra Kripos. Politiet har så langt vært svært sparsommelig med informasjon i saken.

- Kripos er på plass og har startet sine undersøkelser. Vi jobber nå ut i fra en teori om at dette var et plutselig og uventa dødsfall, men vi tar høyde for at det har skjedd noe mistenkelig. Om dette er et naturlig dødsfall, en trafikkulykke, en forsettlig handling eller drap vet vi ikke per nå, sier etterforskningsleder Gunnar Englund i politiet på en pressekonferanse.

Politiet jobber med en antakelse om at den døde personen er en mann i 40-åra fra Sunnfjord. Mannen har vært savnet fra familien den siste tida. Det ble funnet identifikasjonspapirer på avdøde på funnstedet, men det gir ingen endelig identitet.

Mannen skal obduseres i morra. Avdøde bærer preg av å ligget død på stedet en stund, opplyser politiet.

Personen ble funnet i 18-tida i går av en tilfeldig forbipasserende like ved riksveg 5, like før Klettatunnellen i Førde sentrum.

PRESSEKONFERANSE: Etterforskningsleder Gunnar Englund i Førde-politiet orientert pressen i dag. Foto: Stig Indrebø
PRESSEKONFERANSE: Etterforskningsleder Gunnar Englund i Førde-politiet orientert pressen i dag. Foto: Stig Indrebø Vis mer

Politiet kom raskt til stedet, og kunne fastslå at personen er død. Ingen vitner har meldt seg og politiet etterlyser informasjon fra alle som kan sitte på noe som helst.

Naboer forteller til Dagbladet at funnstedet er en plass det er unaturlig å oppholde seg.

- Gangstien går på den andre siden av hovedveien, så det er ikke vanlig å gå på denne siden, sa Bjørn Sandsmark i går.

Dagbladet kommer med mer.

FUNNET HER: Langs riksvei 5 i Førde.
FUNNET HER: Langs riksvei 5 i Førde. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling