Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vet ikke hvem den avdøde 13-åringens far er

Er ikke varslet om dødsfallet.

FUNNET I HYTTE: Det var nyttårsaften 13-åringen ble funnet død i denne hytta på Beitostølen, der hun oppholdt seg med sin mor. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FUNNET I HYTTE: Det var nyttårsaften 13-åringen ble funnet død i denne hytta på Beitostølen, der hun oppholdt seg med sin mor. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Faren til den 13-årige jenta som nyttårsaften ble funnet død på Beitostølen, er ikke varslet om dødsfallet av myndighetene. Årsaken er at politiet ikke vet hvem han er.

- Det er en far, men vi vet ikke hvem han er, sier Kari-Anne Dobloug, kommunikasjonssjef i Innlandet politidistrikt, til Dagbladet.

Dobloug sier politiet jobber med å finne ut av identiteten hans. De har opplysninger de undersøker, men har så langt ikke fått bekreftet denne informasjonen.

Siktet 13-åringen ble funnet død på ei hytte der hun og moren oppholdt seg.  Moren, som selv ringte nødtelefonen, er nå siktet for grov omsorgssvikt. Dødsfallet etterforskes som mistenkelig.

Den foreløpige obduksjonen av jenta tyder på at hun døde av avmagring, opplyste politiet tidligere i dag.

13-åringen skal ha slitt med spiseforstyrrelser. Hun og moren var bosatt i Lommedalen i Bærum, men meldte for kort tid siden flytting til Oslo - etter at hun først var meldt inn på skole i Øystre Slidre. I Bærum gikk hun på flere forskjellige skoler før hun flyttet.

Tilsynssak Etterforskningen av saken involverer flere etater i flere kommuner. I tillegg til politiets undersøkelser har Fylkeslegen i Oppland åpnet tilsynssak, skriver VG. Bærum kommune vil ha statlig granskning av deres opptreden i saken, og opplyser at Fylkesmannen i Oslo og Akershus vil bli kontaktet av dem i nær framtid.

Moren ble først lagt inn på sykehus, der hun ble underlagt psykiatrisk undersøkelse. I dag ble hun skrevet ut og fraktes til Gjøvik, der hun skal avhøres.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media