UNDERSØKES: De to bussene fra helgas dødsulykker på Rommen og Carl Berner i Oslo etterforskes av teknikere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
UNDERSØKES: De to bussene fra helgas dødsulykker på Rommen og Carl Berner i Oslo etterforskes av teknikere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.Vis mer

Politiet vet ikke hvem den døde mannen er

Mannen i 30-årene som døde i bussulykken på Carl Berners plass er ikke identifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt sitter politiet med langt flere spørsmål enn svar etter de to bussulykkene der totalt tre personer omkom i helga.

Identifisering - Vi vet at det er en mann av utenlandsk opprinnelse i 30-årene. Vi har ikke fått identifisert mannen, og dette arbeidet kan komme til å ta noe tid. Det kan bli aktuelt å etterlyse ham gjennom Interpol eller andre organisasjoner for å finne ut av mannens identitet slik at de pårørende kan bli varslet, sier etterforskningsleder i trafikkseksjonen i Oslo-politiet, Knut Nyseter til Dagbladet.

Politiet vet ikke hvorfor mannen var der søndag kveld, og de vet foreløpig heller ikke om han var alene eller sammen med venner.

- Det vil den videre etterforskningen forhåpentligvis gi oss svaret på. Vi jobber med å avhøre vitner, og vil avhøre sjåføren når det blir mulig, sier Knut Nyseter til Dagbladet.

Natt til lørdag kjørte en buss utfor veien på Rommen i Oslo. Én passasjer og sjåføren omkom. I tillegg ligger en kvinne hardt skadet på Ullevål sykehus.

Søndag kveld var det en ny bussulykke på Carl Berners plass i Oslo. En mann døde og tre personer ble skadd etter ulykken.

Avventer avhøre - Vi har ikke fått avhørt bussjåføren ennå, og det er litt uvisst når vi kan gjennomføre dette. Vedkommende er fortsatt sterkt preget etter hendelsen, og vi velger å gi henne den nødvendige ro før et avhør vil finne sted, sier etterforskningsleder i trafikkseksjonen i Oslo-politiet, Knut Nyseter til Dagbladet.

Politiet konsentrerer sitt arbeide om tekniske og taktiske etterforskningen i dødsulykken ved Carl Berners plass. Havarikommisjonen og Statens vegvesen er i gang med å undersøke bussen som var involvert i en dødsulykke, og politiet har sikret spor og foretatt undersøkelser på skadestedet.

Politiet har sikret seg videoopptak fra videokamera som var i bussen, og de gjennomgår nå dette materialet som en del av etterforskningen.

- Vi har fått overlevert bildene fra kameraet. Utgangspunktet er å finne ut om det var noe teknisk med bussen som ligger til grunn for ulykken eller om det er andre årsaker. Vi går nå gjennom videoen og prøver å analysere bildene, sier Knut Nyseter.