TRIPPELDRAP: Et søskenpar på 12 og 15 år en mann som antas å være barnas far, ble funnet drept i dette huset i Härnösand tirsdag kveld. Barnas stefar skal være en av de tre som er pågrepet i saken.  Foto: Caj-Åke Hägglund / SCANPIX
TRIPPELDRAP: Et søskenpar på 12 og 15 år en mann som antas å være barnas far, ble funnet drept i dette huset i Härnösand tirsdag kveld. Barnas stefar skal være en av de tre som er pågrepet i saken. Foto: Caj-Åke Hägglund / SCANPIXVis mer

Politiet vet ikke hvem som gjorde hva

Tre menn er pågrepet etter drapene på et søskenpar og deres far i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tre menn er pågrepet etter drapene på et søskenpar og deres far i Sverige. Men etterforskerne er usikre på hendelsesforløpet og hvem som har gjort hva.

En gutt på 15 år, en jente på 12 og deres far i 50-årsalderen ble funnet drept i en villa i Härnösand tirsdag kveld. Politiet har slått fast at de var utsatt for grov vold.

Tirsdag kveld og natt til onsdag ble to menn på henholdsvis 62 og 63 år pågrepet. Begge avviser at de har noe med drapene å gjøre.

En mistenkt 21-åring ble stanset av politiet midt på dagen onsdag, idet han skulle gå om bord i et lasteskip som skulle til Tyskland. Han ble ført til politihuset i Sundsvall og skulle avhøres i løpet av onsdagskvelden.

- Avhøret av ham er viktig, sier Sundsvallspolitiets presseansvarlige Hans Björner. Politiet håper 21-åringen kan bidra til at de får et klarere bilde av hva som har skjedd. Etterforskerne sies å ikke vite hvem som har gjort hva eller hvem som er hovedmann, skriver nyhetsbyrået TT.

- Alle tre er like mye mistenkt, sier Björner. De tre er «skäligen mistenkt», som er den laveste graden av mistanke i det svenske rettssystemet.

Motivet for handlingen er ikke kjent.

Skole i sorg

Politiet er tilbakeholde med informasjon, men ifølge TT handler saken om «en tragedie innen samme familie».

De tre pågrepne er ifølge Aftonbladets nettsider eksmennene og sønnen til de drepte barnas mor.

På skolen der de to barna gikk i sjuende og åttende klasse, ble all undervisning avlyst onsdag. Barna ble i stedet samlet i grupper der de kunne snakke ammen om det som hadde skjedd.

- Vi ser alle mulige reaksjoner. De som er nære venner er veldig lei seg. Andre elever sørger inni seg, sier Bert Olsson, rektor ved Kiörn skole. Han sier de ikke hadde fått noen signaler om at noe var galt i barnas familie.

Oftest familierelatert

Det er sjette gang på 20 år at det har vært et trippeldrap i Sverige. Fem av disse tilfellene var familierelatert.

- De her forbrytelsene er svært uvanlige og har oftest sterk tilknytning til gjerningsmannens familie, sier kriminolog Mikael Rying ved Mittuniversitetet i Sundsvall. Ifølge Rying er skytevåpen det vanligste våpenet i slike saker.

- Det vanligste er at en pappa dreper sine barn og sin kone før han begår selvmord, sier han.


(©NTB)