Politiet: Vi tror de var illegale innvandrere som prøvde å ta seg over Den engelske kanal

Med 67 dagers mellomrom ble de to ukjente, døde mennene skylt på land i Nederland og på Lista i Vest-Agder. Nederlandsk politi tror de døde i et dristig forsøk på å komme seg til England.

DOBBELMYSTERIUM: Liket av en mann ble funnet inne i denne våtdrakta, som hadde skylt i land på Lista i Vest-Agder 2. januar i år. Han er sjekket mot savnetmeldinger og DNA-register i Europa, foreløpig uten treff. Nå viser det seg at Nederlandsk politi har en tilsvarende sak, med et ukjent lik. Begge de to ukjente døde er funnet i samme type våtdrakt, kjøpt samtidig i en sportsbutikk i Calais i Frankrike. Foto: Kripos
DOBBELMYSTERIUM: Liket av en mann ble funnet inne i denne våtdrakta, som hadde skylt i land på Lista i Vest-Agder 2. januar i år. Han er sjekket mot savnetmeldinger og DNA-register i Europa, foreløpig uten treff. Nå viser det seg at Nederlandsk politi har en tilsvarende sak, med et ukjent lik. Begge de to ukjente døde er funnet i samme type våtdrakt, kjøpt samtidig i en sportsbutikk i Calais i Frankrike. Foto: Kripos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev tidligere i dag om de to mystiske likfunnene, ett gjort på Øya Texel i Nederland 27. oktober og ett på Jølster 2. januar.

Politiet i Nederland og Norge mener at de to mennene sannsynligvis er rammet av den samme tragiske hendelsen, og at den ene av dem skylte i land på Texel, mens den andre ble med strømmen nordover og skylte i land på Lista 67 dager seinere.

Begge likene ble funnet uten identifiserbare kjennetegn, og matcher ikke med noen kjente savnetmeldinger. DNA-prøver av likene er sendt til Interpol, så langt uten napp. Men våtdraktene de to ble funnet i, viser seg å være et nøkkelspor.

Våtdraktene, av merket Tribord, ble kjøpt samtidig hos sportskjeden Decathlon i den franske havnebyen Calais i Normandie i Frankrike.

- Dykkerdraktene ble kjøpt samtidig, av samme kunde ikke lenge forut for likfunnet på Texel 27. oktober, sier talsmann for politiet i Nederland, Ed Kraszweski.

Svømme eller padle - Det er ingen rapport om noen hendelse som vi kan knytte til dette, og ingen er meldt savnet. Det er også uvanlig at det ikke er mulig å finne folk i noen registere, sier Kraszweski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer