Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varhaug-drapet:

Politiet vil avhøre siktede på nytt i morgen

Politiet er i gang med arbeidet igjen mandag morgen.

AVHØR: Siktede har ikke ønsket å forklare seg på nytt, og han står fast på sin første forklaring. Han skal avhøres igjen i morgen. Foto: Privat
AVHØR: Siktede har ikke ønsket å forklare seg på nytt, og han står fast på sin første forklaring. Han skal avhøres igjen i morgen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble torsdag gjort forsøk på nytt avhør av siktede i drapssaken på Varhaug. Siktede har ikke ønsket å forklare seg på nytt, og han står fast på sin første forklaring.

Politiet vil forsøke å avhøre siktede på nytt i morgen formiddag, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding mandag morgen.

Nekter straffskyld

Det er en 17 år gammel lokal gutt, som nekter straffskyld, som nå sitter fengslet for drapet i ungdomsfengselet Bjørgvin i Bergen. Gutten har blitt varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, fordi retten mener det er fare for at han skal ødelegge bevis hvis han får gå fri.

BLOMSTER: Mange har lagt ned blomster på stedet der Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet
BLOMSTER: Mange har lagt ned blomster på stedet der Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet Vis mer

Etter det Dagbladet forstår, vil avhørene finne sted i Bergen. Både politiet og Kripos deltar i avhørene.

I tidligere avhør har han erkjent innbrudd i Trekløveren barnehage noen timer før jenta ble funnet og at han har vært på stedet der hun ble funnet død.

- God oversikt

Politiet fortsetter med ulike etterforskningsskritt, og gjennomføre både taktiske og tekniske undersøkelser, samt vitneavhør.

SEKSJONSLEDER: Bjørn Kåre Dahl. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
SEKSJONSLEDER: Bjørn Kåre Dahl. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi har jobbet med lavere takt i helga, men fortsetter arbeidet i dag. Det gjenstår fortsatt en god del arbeid, men politiet har god oversikt i denne saken, sier leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl, i pressemeldinga.Venter DNA-analyser

Et sentralt tema, som politiet fortsatt ikke har fått siktedes forklaring på, er funnene som framkommer i den foreløpige obduksjonsrapporten. De viser at Sunniva Ødegård (13) ble drept.

Politiet bekreftet i forrige uke overfor NTB at etterforskerne ønsker å konfrontere gutten med rapporten, uten å gå i detalj om innholdet i den. Samtidig venter politiet på DNA-analyser av etterforskningsmaterialet, blant annet guttens terrengsykkel, som han skal ha brukt kvelden da jenta ble drept. DNA-svarene kan komme tidlig denne uka.