Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil avlive hundene som angrep i Mandal

Tar ikke klagen fra en hundeeier i Mandal til følge.

I FORVARING: En av de tre kamphundene står fortsatt i forvaring hos Falck i Mandal. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
I FORVARING: En av de tre kamphundene står fortsatt i forvaring hos Falck i Mandal. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Agder tar ikke klagen fra en hundeeier i Mandal til følge. De står fast på å avlive hundene som tidligere i sommer angrep en mor og en sønn.

En to år gammel gutt og moren hans ble så skadd at de måtte behandles på sykehus. Politiet bestemte at hundene måtte avlives, men eieren klaget på vedtaket.

- Vi mottok hans innsigelser, men har kommet til at de ikke endrer vår oppfatning om at de to hundene må avlives. Det begrunner vi i både angrepet på familien og tidligere hendelser. Disse hundene har bitt både andre hunder og mennesker før, sier politiadvokat Berit Woxen til NTB.

Den 23 år gamle hundeeieren har nå tre uker på seg til å klage avgjørelsen inn for Politidirektoratet. Hvis han ikke får medhold der heller, kan han i siste instans stevne staten inn for retten.

Hundeeieren er fortsatt siktet for brudd på hundeloven, og politiet vil i løpet av august bestemme seg for om mannen blir tiltalt i saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media