Politiet vil betale feil drapsmann

SKIEN (Dagbladet): Politiet vil betale erstatning til 54-åringen som satt uskyldig fengslet, siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i Larvik i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forhandles om beløpet, som kan koste politiet mange hundre tusen kroner. Den tolv år gamle jenta ble funnet drept i Hedrum i Larvik 5. august i fjor. Noen få dager seinere ble 54-åringen arrestert og siktet for drapet. Han satt fengslet i tre måneder og var siktet i ytterligere to. Politiet var sikre på at de hadde tatt rett mann.

- Lars fikk livet ødelagt på grunn av dette, sier advokat Jonny Sveen. Han vil ikke si noe om erstatningskravet, men håper at det skal være mulig å bli enige med politiet om en avtale. Konstituert politimester i Larvik, Hans W. Hygen, sier til Dagbladet at han har hatt innledende samtaler med advokaten.

- Vi har ikke avklart noe beløp, men jeg har gjort meg mine tanker, sier Hygen.

Han må ha Justisdepartementet i ryggen når det gjelder det rettslige grunnlaget for en erstatning og beløpet. Etter det Dagbladet forstår vil politiet strekke seg langt for å komme fram til en minnelig ordning. Alternativet er at hele etterforskningen som endte i en kjempeflause, blir brettet ut i åpen rett.