Politiet vil drapstiltale offiserene

Politiet vil tiltale både kapteinen og overstyrmannen på «Sleipner» for uaktsomt drap. 16 personer omkom da hurtigbåten forliste 26. november 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er Bergens Tidende som skriver dette. Hordaland politidistrikt bygger sin innstilling på egen etterforskning, og på undersøkelseskommisjonens rapport. Både kaptein Sverre J. Hagland og overstyrmann Olav Skjetne har nå status som siktet.

Politiet vil ikke tiltale andre enkeltpersoner i Hardanger Sunnhordlanske Dampskipsselskap (HSD) eller i Sjøfartsdirektoratet, men går inn for et forelegg på 3 millioner kroner for HSD og 1 million kroner for direktoratet.

Lederen i Støttegruppen for de etterlatte etter forliset, Roy Erling Furre, sier han er skuffet over at det ikke innstilles på tiltale mot ledelsen i HSD.

- Jeg hadde jo hele tiden sett for meg at det ville blitt tatt ut en tiltale mot rederiet og beslutningstakerne der, som setter i drift en båt som ikke er sjødyktig, sier Furre til P4.

Lang prosess

Arild Sondre Sekse, informasjonssjef i HSD, vet ikke mer om politiets innstilling enn det han har lest i avisene, og forholder seg til at det som er gjengitt er korrekt.

- Dette er jo første ledd i en lang prosess, innstillingen skal jo innom både statsadvokaten og riksadvokaten, og vi må jo understreke at saken langt fra ikke er avgjort ennå, sier Sekse til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer