VIL UNDERSØKE: Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding at de tar lekkasjene alvorlig og vil undersøke hvor de kommer fra.Her fra politiets presskonferanse 3. august. Fra venstre stabssjef Johan Fredriksen, politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby og visepilitimester Hans Halvorsen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
VIL UNDERSØKE: Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding at de tar lekkasjene alvorlig og vil undersøke hvor de kommer fra.Her fra politiets presskonferanse 3. august. Fra venstre stabssjef Johan Fredriksen, politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby og visepilitimester Hans Halvorsen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Politiet vil etterforske terrorlekkasjer

I går mottok bistandsadvokatene i terrorsaken nye dokumenter fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): VG gjengir i en rekke artikler i dag fra avhørene av terrorsiktede Anders Behring Breivik. Artiklene er sitert videre av en rekke andre medier, også Dagbladet, i dag.

I en pressemelding skriver politiet i Oslo at det er uheldig at media har fått tilgang til straffesaksdokumenter som er unntatt offentlighet.

I går, på grunn av status i etterforskningen, valgte politiet å frigi en del dokumenter til bistandsadvokatene. Politiet opplyser i pressemeldinga at 78 av 171 bistandsadvokater har mottatt disse.

- Vil undersøke Så langt i etterforskningen har politiet og forsvarer hatt tilgang til dette, mens politiet har fått rettens medhold i at siktedes forklaringer ikke skulle gjøres tilgjengelig for bistandsadvokatene.

- I forbindelse med utlevering av dokumentene til bistandsadvokatene, var politiet opptatt av at det samtidig ble gitt tidlig varsling til de fornærmede, pårørende og øvrige impliserte om at det ville være en fare for at sensitiv informasjon kunne bli kjent i media. Selv om politiet finner det uheldig at opplysningene nå er gjort kjent, er det ikke opplysninger som i stor grad vil skade etterforskningen. Vi tar lekkasjene alvorlig og vil undersøke hvor de kommer fra, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i pressemeldingen.

Er dere sikre på at lekkasjene ikke stammer fra politiet?

- Nei, vi holder alle muligheter åpne, sier Kraby til Dagbladet.

- Kommenterer ikke kildegrunnlag VGs ansvarlige redaktør Torry Pedersen sier tilbakemeldingene til avisa så langt har vært positive.

- De eneste reaksjonene jeg har fått på e-post har så langt har vært at dette er bra, sier Pedersen til NTB.

Han vil ikke kommentere hvor VG har avhørsmaterialet fra.

- Det kan vel ikke være så mange muligheter?

- Jeg kommenterer av prinsipp ikke kildegrunnlaget for våre saker, verken i innskrenkende eller utvidende retning, svarer VG-redaktøren.